pomoć sa žgaravicom,podrigivanjem nakon antibiotika?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm

pomoć sa žgaravicom,podrigivanjem nakon antibiotika?

Post od frozen__sun »

Uzimao sam 10 dana ciprofloxacin ali pošto imam hiatus hernia i bulubitis erosiva napravio mi je ovaj veliki problem.Evo nekoliko dana podrigujem po čitan dan,gušim se,štucam i osjećaj knedle u grlu.
Da li znate kako da ublažim si tegobe.Pijem ujutru omerprazol,prošli put mi je pomogao,ali sam morao ispiti skoro pa 2 kutije.Ranisan mi baš i ne pomaže.Nešto na prirodnoj bazi ili neki drugi lijek?
Imam stalni osjećaj kao da imam zraka u jednjaku.
Amsterdam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2011 2:57 pm

Re: pomoć sa žgaravicom,podrigivanjem nakon antibiotika?

Post od Amsterdam »

frozen__sun napisao:Uzimao sam 10 dana ciprofloxacin ali pošto imam hiatus hernia i bulubitis erosiva napravio mi je ovaj veliki problem.Evo nekoliko dana podrigujem po čitan dan,gušim se,štucam i osjećaj knedle u grlu.
Da li znate kako da ublažim si tegobe.Pijem ujutru omerprazol,prošli put mi je pomogao,ali sam morao ispiti skoro pa 2 kutije.Ranisan mi baš i ne pomaže.Nešto na prirodnoj bazi ili neki drugi lijek?
Pozdrav,imam cesto slicne simptome,kao da se brzo zasitim,nekako malo pojedem a osecam punocu u zelucu,isto imam osecaj da se gusim,grlo mi je suvo,a stalno podrigujem,sta god malo popijem ili pojedem podrignem.Imam utisak da mi je zekudac visoko ili neznam vise sta.Vodim racuna o ishrani,ali sam cesto pod stresom i dosta sam napeta.Suprug mi je kupio ranitidin sumece tablete,mada Vi kazete da to Vama bas i ne pomaze,ali pijem i neke biljne kapi Iberogast,to mi prija,cesto sa malo jogurta popijem kasicicu lanenog ulja,ono je dobro za probavu,a prija zelucu. :D
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član

Post od frozen__sun »

Amsterdam napisao:
frozen__sun napisao:Uzimao sam 10 dana ciprofloxacin ali pošto imam hiatus hernia i bulubitis erosiva napravio mi je ovaj veliki problem.Evo nekoliko dana podrigujem po čitan dan,gušim se,štucam i osjećaj knedle u grlu.
Pozdrav,imam cesto slicne simptome,kao da se brzo zasitim,nekako malo pojedem a osecam punocu u zelucu,isto imam osecaj da se gusim,grlo mi je suvo,a stalno podrigujem,sta god malo popijem ili pojedem podrignem.Imam utisak da mi je zekudac visoko ili neznam vise sta.Vodim racuna o ishrani,ali sam cesto pod stresom i dosta sam napeta.Suprug mi je kupio ranitidin sumece tablete,mada Vi kazete da to Vama bas i ne pomaze,ali pijem i neke biljne kapi Iberogast,to mi prija,cesto sa malo jogurta popijem kasicicu lanenog ulja,ono je dobro za probavu,a prija zelucu. :D
OK,uzet ću te biljne kapi zasad i pokušati sa njima,barem se nadam da ću smanjiti simptome.Hvala vam.Zasad neću uzimati laneno ulje.
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član

Post od frozen__sun »

Od doktorice sam dobio sljedece tablete:
Famotidin,eglan,Meteospasmyl i Nistatin kapi.
I naravno pored svega toga preporuka psihilogu sto me bas razočaralo.Pa neće psiholog izlječiti moju hiatus herniu i probleme sa želucem.
Odgovori