Podrigivanje na sumpor ili barena jaja?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Sanja 78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 23, 2008 12:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Podrigivanje na sumpor ili barena jaja?

Post od Sanja 78 »

Trudnica sam i ovaj vrlo neugodan problem je poceo da mi se javlja pre tri -cetiri nedelje. Probala sam da pratim sta jedem, ali nista sto nisam konzumirala od ranije. Naime stvara mi se nadutost i pod rukom osetim sve te baloncice koji klobuckaju u stomaku i onda svako malo podrigujem na barena jaja :( Imam i gasove ali se ne osecaju tako pokvareno kao to podrigivanje.
E, sada ono sto sam ja primetila je da cini mi se da se javljaju posle ispijanja hladnog mleka. Alkohol ne pijem, kafu ne pijem, ne koristim nikakve lekove, jedem umereno. Do skoro sam uzimala,
Dve ampule dnevno gvozdja Tothema, dve folne kiseline i mamavit tabletejer mi je KS u trudnoci opala i dva-tri puta mi se javio bol u gornjem delu zeludca, koji sam osetila i na ledjima, ali ne traje dugo, mozda nekih pola sata i prestane. Gorusicu imam, ali sam je imala i u prosloj trudnoci, napominjem samo u trudnoci. I ucestale zatvore od konzumacije gvozdja.
I ova pojava se ne dogadja svaki dan, par dana nista pa onda recimo celu noc, ujutru vec prodje. Znaci nije konstantno. Mozda pojedem nesto sto mi ne prija. Negde sam procitala da hoce od nazeblog stomaka da se javi ova pojava, pa ako znate sta bi moglo biti ili jos bolje uzrok ovoj neprijatnoj pojavi unapred Hvala.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Otidjite gastrologu. Taj miris potice od sumpora, sulfida...verovatno uzrokovano komplexima B vitamina i gvodjem...dakle suplementima...bilo bi pozeljno da uradite analize stolice na bakterije, parazite i gljivice, makar je to lako i bezbolno...
Sanja 78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 23, 2008 12:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Sanja 78 »

Hvala puno na odgovoru, uradicu i koprokulturu svakako.
Odgovori