pitanje u vezi boje stolice

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
lik 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 25, 2007 1:04 pm

pitanje u vezi boje stolice

Post od lik 86 »

primetio sam da mi je u poslednje vreme stolica sarena, tj nije jednobojna smedja, nego smedja sa tamnim flekama po njoj, znaci nije crna nego sarena.. imam stolice na 2 dana, cvrste, onako tvrde, al tako od malena... samo mi je kao sarena.. jel to normalno?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: pitanje u vezi boje stolice

Post od aa_aca »

Ова твоја тврда и нередовна столица са оним поткожним квржицама о којима си писао, говоре да нездраво живиш.

Које боје су те флеке на столици?

Како живиш, чиме се бавиш, шта једеш и пијеш?
lik 86
Stalni član
Stalni  član

Post od lik 86 »

pa, normalno zivim, treniram, imam ishranu mislim slolidnu, jedem bar 3x nedeljno kuvano, i vise... fleke su tamne, onako tamno braon... kao da je sarena stolica... recimo danas je bila normalne boje, bez tih fleka al je bilo malo krvi na papiru, mada imao sam ranije hemoroide... i ponekad mi se upale...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Три пута недељно кувано - није здраво. Мора сваки дан кувано да се једе.

Зашто да ти ја клештима вадим одговоре из уста. Ниси ми рекао шта пијеш нити ишта детаљно.

То тамно смеђе је због предугог задржавања столице у цревима. Упропастићеш организам ако наставиш са таквим начином живота. Пошто си оскудан у опису, не могу да ти кажем шта конкретно да промениш.
lik 86
Stalni član
Stalni  član

Post od lik 86 »

ok, ja se izvinjavam... evo ovako.. jedem kuvano kao sto sam rekao, 3x ned najmanje, alkohol ne pijem mnogo, znaci ponekad vikendom, treniram, voce jedem svaki dan bar po jednu vocku, na master studijama sam, pa ponekad sedim ceo dan nad knjigom, al odem na trening uvece obavezno... hemoroidi me muce vec 10 godina, al ne krvare cesto, evo juce posle duzeg vremena, a tvrda mi je stolica oduvek, sta god jeo, pio... gazirana pica pijem, ali ne u nekim velikim kolicinama, mozda casu koka kole na 2 dana recimo... kafu pijem , svaki dan po jednu...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Пошто редовно тренираш, учиш и доста седиш, не можеш да се храниш као сав остали свет. Имаш много рупа у ономе што си ми написао о својој исхрани. Ако кувано једеш три пута недељно, шта једеш осталим данима?!

Пробај овако:
- кувано сваки дан
- алкохол избаци
- воће - бар три јабуке дневно
- газирано избаци
- кафа може једна
- чисте воде најмање 3dl на 10kg телесне масе - постепено повећавај дневни унос
- кувана пшеница сваки дан
- минерали и витамини.

Пшеницу кувај бар два сата и немој да је мељеш. Мало је заслади ако хоћеш и стави мушкатног орашћица у праху. Треба да поједеш тањир куване пшенице дневно, па ћеш да видиш како ће столица да ти буде уредна.

Погледај још савета на мом сајту њњњ.аца.рс.
satmarid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 01, 2013 8:22 am

Post od satmarid »

Koristim Ferrum Sandoz 3 dana,nemam dovoljno gvozdja u organizmu i primetila sam da mi je vec isto toliko vremena stolica crne boje,da li je to normalno?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Због тога што пијеш лош препарат, гвожђе не може потпуно да се ресорбује у дебелом цреву и столица постаје црна. То је нормално за такве препарате али није добро.

Моја препорука је да баталиш то гвожђе и да пијеш већу количину тинктуре коприве или набавиш овај доле Twinlab препарат. Он је слабоконцентрован али изузетно квалитетан. Вероватно би десетак дана морала да пијеш три пута по једну капсулулу уз оброк. После би могла постепено да смањујеш и да пијеш по једну дневно. Нисам сигуран за дозу, али треба да испробаш. Ако ти се столица боји у црно или имаш проблема са желуцем од три капсуле, то значи да се не ресорбује све и треба да смањиш дозу.

Slika
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

lik,
a jel ti mozda uzimas neke dodatke ishrani mozda--sta treniras--teretana jel?
Odgovori