Pitanje za Tamaraft
Pitanje za Tamaraft
Nedavno ste jednom djecku preporucili da izbjegava kiselu vodu, molim vas da mi objasnite zasto? Hvala unaprijed.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Pitanje za Tamaraft
Zaista ne mogu da se setim kome i vezano za koju patologiju!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Pa ovako, ja imam IBS nekih 20 godina i pitala sam mog gastroenterologa dali je problem da pijem kiselu vodu (jer ja licno nekada osjecam potrebu da unesem u organizam sodu) i on je rekao da nema nikakvih problema sa time. Mene interesuje kome bi ona mogla da steti jer u sustini trebalo bi da je bolja nego ona voda iz cesme.
Pozdrav, Tatjana.
Pozdrav, Tatjana.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zapravo voda iz cesme je najbolja za organizam, najoptimalniji je sastav vode u pitanju, a sve kupovne vode ukljuchujuci i kiselu tj mineralne vode sadrze veci procenat nekih materija, bilo da je to jod, minerali, mg, ca...koej vashem organizmu mozda nisu potrebe u svakom trenutku a talozenje materija moze izazvati mnoge poremecaje u unutrashnjim organima. I mineralne tvari u vodama i karbonati bilo prirodni ili veshtachki izazivaju nadimanje i skupljanje gasova u debelom crevu sto samo moze da vam uzrokuje dodatne bolove.
Chini mi se da sam izbegavanje mineralne vode pominjala kod pacijenata sa hemoroidima, sto je potpuno tachno!
Ali ako je vas lekar vama rekao da pijete slobodno, onda ne vidim razlog da sumnjate u njegove rechi, i nadam se da ne pijete samo mineralnu vodu i da to nisu litre i litre u toku dana. Jedna je stvar popiti dve chase tokom dana a drugo je piti samo mineralne vode i nishta drugo od technosti!
Obichna voda iz chesme ako vam je bljutava dodajte u nju par kapi limuna!
Chini mi se da sam izbegavanje mineralne vode pominjala kod pacijenata sa hemoroidima, sto je potpuno tachno!
Ali ako je vas lekar vama rekao da pijete slobodno, onda ne vidim razlog da sumnjate u njegove rechi, i nadam se da ne pijete samo mineralnu vodu i da to nisu litre i litre u toku dana. Jedna je stvar popiti dve chase tokom dana a drugo je piti samo mineralne vode i nishta drugo od technosti!
Obichna voda iz chesme ako vam je bljutava dodajte u nju par kapi limuna!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.