Pitanje
Pitanje
Imam 24 godine i moji problemi su poceli krajem avgusta kad mi se odjednom pojavila tezina u gornjem dijelu stomaka i ispod grudne kosti,kiselina,podrigivanje,nadimanje...Otisao sam kod doktora pocetkom septembra,uradio gastroskopiju i ustanovljene su mi upale sluzokoza jednjaka,zeludca i dvanaestopalacnog crijeva kao i hiatus hernia.Doktor mi je prepisao controloc,tametil i prasak questran i dijetu,posto imam 110 kg (198 cm).Toga sam se pridrzavao kao propisano 30 dana i bilo mi je bolje i onda nastupa teski period majka se operisala,u medjuvremenu dok je bila u bolnici i baba mi umre i tih dana pocnem da jedem brzu hranu ,sendvice i to,onda pocinju i ispiti i tamo se hranim lose i ne znam da li je to rezultat svega toga evo tri nedelje mi se opety javljaju simptomi iz avgusta.sSto god da pojedem tezina u gornjem dijelu stomaka,osjecaj nadutosti iako nije nadut,kiselina,nadimanja,podrigivanje,ponekad zatvor i tezina ispod rebara i grudi ali pri dnu.Ujedno sam se i udebljao 5 kg,ali u te tri nedelje sam poceo da pijem controloc,tametil i taj prasak i drzim dijetu i smrsao sam 5 kg ...Ponekad me malo zapece u gornjem dijelu stomaka i prodje ka dolje ali to traje ili nekoliko sekundi ili do minut dva...Ne znam da li je to isto ono sa pocetka septembra ili je sad vec nesto ozbiljnije,a ako bih posao doktoru znam da bi mi svasta rekao sto se nisam prdrzavao dijete.Da li da se zabrinem,posto mi se zadnih dana olaksava stanje,ali opet poslije jela osjecam da sam ispunjen i tu tezinu.Da jos dodam da imam kandidu u grlu i sputumu pa za to pijem neke kapi i ulje divljeg origana sa maslinovim uljem i to mi pomaze dosta i za zeludac i probavu.Izvinite sto sam ovoliko opsiran,ali zelim da napisem sve tegobe koje me muce da bi se lakse vidjelo sta je.Inace kad pipam stomak ne osjecam nista naduto niti ikakva zadebljanja niti me ista boli,a poceo sam da jedem po malo vise puta dnevno i da radim vjezbe jer sam sportki totalno neaktivan.Hvala unaprijed
Re: Pitanje
Jos da dodam da u nalazu jos pise NERD,gastritis chr,reflux billiaris...neka kila je vidljiva i hiatus hernia...
moraces jako da vodis racuna o ishrani--da pronadjes hranu koja ti manje smeta---
to je svakako--jako zacinjeno, ljuto, kiselo, preslatko, alkohol a i cigarete naravno.
Druga stvar je da moras vise fizicki da si angazovan a i da pijes barem ranisan--ako osecas da ti pomaze--ili sta vec ti osetis.
Takodje moras da budes smiran,bez straha i panikeeeee.
to je svakako--jako zacinjeno, ljuto, kiselo, preslatko, alkohol a i cigarete naravno.
Druga stvar je da moras vise fizicki da si angazovan a i da pijes barem ranisan--ako osecas da ti pomaze--ili sta vec ti osetis.
Takodje moras da budes smiran,bez straha i panikeeeee.
Hvala na brzom odgovoru,sve cu poslusati i krenuti sa nekom aktivnoscu,pa se nnadam da ce imati efekta.jos jednom hvala