pitanje za dr: presavijena žučna kesa i kamen u istoj

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
kjeca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 11:56 pm

pitanje za dr: presavijena žučna kesa i kamen u istoj

Post od kjeca »

Pre nekoliko dana (posle neprospavane noći od bolova, hitne pomoći, infuzije....) konstatovan mi je kamen u žučnoj kesi veličine 25mm i presavijena žučna kesa. Interesuje me šta znači to što je žučna kesa presavijena i koje su eventuane komplikacije!? Da li može laparaskopski da se ukloni kamen s obzirom na okolnosti? Trenutno sam pod antibioticima zbog upale, ali čim se to sredi planiram da se obratim hirurgu zbog operacije, jer nemam nameru da takav bol osetim bilo kad više :)

Unapred hvala na odgovoru!
Yeckara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 11:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Yeckara »

I ja imam kamen ali bio je pre godinu dana svega 4.7 mm i presavijenu zucnu kesu.

Koliko sam ja citala lasersko uklanjanje moze samo u slucaju da kamen nije veliki jer njegovo raspadanje laserom moze da zapusi kanale.

Pazi nisam sigurna za ovaj podatak .

Koliko ja znam savetuju svima da uklone kamen zbog tih napada bolova .

Zelim ti brzo ozdravljenje

ps. sta su ti dali za bolove jer ih i ja cesto imam.
Yeckar
kjeca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 11:56 pm

Post od kjeca »

Koliko sam ja upućena, laserom ne može ni da se otkloni. Ali naravno, to je samo moje laičko mišljenje :) Mislila sam na laparoskopiju, a to je ono sa malim rezovima, ne znam da li znaš!?
Nisu mi dali ništa za bolove, kažu da moram da trpim da bi videli kako se sve razvija!! Ne pitaj :) Ali sam zato primila 12 injekcija penicilina i gentamicina, tako da je sad bolje.

hvala, i ja tebi želim brzo ozdravljenje :)
Odgovori