Poštovanje svima,
Pre neka četiri meseca sam se preselio iz Novog Sada u Štokholm. Od kada sam ovde imah već tri puta dijareju u trajanju od nekih 7 dana. U periodu dijareje, dnevno sam obavljao oko 3 puta stolicu, nekada i samo 1 dnevno, ali vodenasta/mekana jako.
Htedoh pitati, jer stalno obraćam pažnju i pazim na intenzited stolice i teksturu, da le se npr. jedna-dve vodenaste/jako mekane stolice stolice na dan smatraju prolivom ili je to jjeednostavno kako mi creva funkcioniču? Nemam bolove dok/pre nego što obavim.
Takođe, često imam i po Bristolskoj skali tip stolice br. 5, pa htedoh pitati i da li smatrate ovo normalnom teksturom, tj. ne dijarejom?
I na kraju, da li jje ovo možda zbog klimatskog privikavanja i stresa (borim se već godinama sa anksioznosti, pa ne znam da li i stalno opažanje stomačnih signala može da promeni intenzizet/teksturu stolice)?
Hvala svima na pomoći i savetima, izvinjavam se zbog podužeg teksta!
Srećni vam praznici!!
Pitanje oko stolice
Re: Pitanje oko stolice
sasvim je moguce da je zbog promene mesta boravka-podneblja a i anksioznosti--pretpostavljam da ce se smiriti kad i ti malo naviknes na novu situaciju--tj nadam se da je sad vec OK
Dobar dan postovani!
Imam jedan problem. Imam suvise tvrdu stolicu, boli me tokom obavljanja stolice kao da se cepa analni otvor i curi mi krv posle obavljanja stolice. To vec traje nekih mesec i po dana,pocelo je od kako mi je lekar prepisao antibiotik amoksiklav 1g. Pokusala sam sve ali nista ne pomaze. Da li je to opasno? Da li trebam da odem kod lekara na pregled?
Imam jedan problem. Imam suvise tvrdu stolicu, boli me tokom obavljanja stolice kao da se cepa analni otvor i curi mi krv posle obavljanja stolice. To vec traje nekih mesec i po dana,pocelo je od kako mi je lekar prepisao antibiotik amoksiklav 1g. Pokusala sam sve ali nista ne pomaze. Da li je to opasno? Da li trebam da odem kod lekara na pregled?
- 13th.wizard.
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Avg 14, 2010 12:26 pm
Uzmite kapsule nekog probiotika.Euphony napisao:Poštovanje svima,
Pre neka četiri meseca sam se preselio iz Novog Sada u Štokholm. Od kada sam ovde imah već tri puta dijareju u trajanju od nekih 7 dana. U periodu dijareje, dnevno sam obavljao oko 3 puta stolicu, nekada i samo 1 dnevno, ali vodenasta/mekana jako.
Htedoh pitati, jer stalno obraćam pažnju i pazim na intenzited stolice i teksturu, da le se npr. jedna-dve vodenaste/jako mekane stolice stolice na dan smatraju prolivom ili je to jjeednostavno kako mi creva funkcioniču? Nemam bolove dok/pre nego što obavim.
Takođe, često imam i po Bristolskoj skali tip stolice br. 5, pa htedoh pitati i da li smatrate ovo normalnom teksturom, tj. ne dijarejom?
I na kraju, da li jje ovo možda zbog klimatskog privikavanja i stresa (borim se već godinama sa anksioznosti, pa ne znam da li i stalno opažanje stomačnih signala može da promeni intenzizet/teksturu stolice)?
Hvala svima na pomoći i savetima, izvinjavam se zbog podužeg teksta!
Srećni vam praznici!!
Da ste u srbiji preporučio bih vam : probiolog caps. 3x1 na dan dve nedelje, a onda 1x1 u naredna dva meseca. Kontrola nakon toga.
- 13th.wizard.
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Avg 14, 2010 12:26 pm
smatram da trebate da uzimate Transilane kesice 3x1 sedam dana, a potom 2x1 u narednih mesec dana. a potom kontrola efekta date terapije.sandra-91 napisao:Dobar dan postovani!
I ja imam slican problem vec 6 meseci, pisao sam o tome vec ovde http://www.doktor.rs/forum/post289898.html#p289898 i ovde http://www.doktor.rs/forum/gastroentero ... 41007.html. Radio sam dosta analiza, promenio 3 gastroenterologa, ali i dalje slaba vajda. Trenutno sam na terapiji Controloc + Gastroperidon zbog povracaja zuci u zeludac (iz nekog razloga), a za stolicu sam pokusao povecati unos vode (pijem min. 2L), vlakana, za dorucak iskljucivo ovsene pahuljice + jogurt, a koristim i Mukoflalk laksativ. Medjutim, i dalje osecam pritisak u stomaku na desnoj strani (vec 3 meseca) i stolica mi gotovo uvek tvrda, odnosno onaj prvi deo stolice koji izadje i u delovima, dok je posle mekse. Ne znam, nemam nikakvo resenje za sad osim eventualne kolonoskopije ponovo.sandra-91 napisao:Dobar dan postovani!