Da li ovo lici na ono najgore?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
momak-25
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 13, 2011 6:29 pm

Da li ovo lici na ono najgore?

Post od momak-25 »

Pozdrav,Oktobra 2012 sam osetio u grudima bol,i kardiolog mi je rekao da je to bio bol zbog priraslice,medjutim on me je na pregledu pitao da li normalno gutam i ja sam rekao da normalno,jer je bas 2 dana pre nego da osetim taj udarac imao sam problem sa gutanjem hrane...To se desilo tad jednom pre tog udara srcane priraslice...Medjtim posle nekih mesec dana meni je pocelo intezivnije otezano gutanje,i to najvise kad jedem neko pecivo,zaglavi se hrana i onda moram da popijem vodu,kad uz ovdu progutam zaboli me i onda kad taj zaglavljeni zalogaj progutam onda normalno gutam hranu...Ovo tesko gutanje se desava sa hranom,ne sa vodom...I to kad jedem na primer pecivo,kao neku rol virslu ili kad parce susenice,u vecem delu hrane nema otezanog gutanja...E sad,posot traje mesecima i nije me pospsutilo ja bih krenuo kod lekara,ali bih prvo pitao vas za savet...Da li moze biti ono najgore,kao drugo da li mogu umesto cevi kroz usta za dijagnozu ici na ct skener,i da li otezano gutanje moz eimati veze ako sam emocionalno tuzan godinama i sl?nisam pusac niti pijem alkohol
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Da li ovo lici na ono najgore?

Post od Dejanbg »

Prvo, ne reče otkud priraslice, jel si imao miokarditis?

Drugo, ne mora uopšte biti najgore (ne znam šta misliš pod tim) al svakako treba da odeš kod gastroenterologa
momak-25
Novi član
Novi član

Post od momak-25 »

mislim na tumor jednjaka...pa da moracu da odem,a ako bude moralo da gledaju crevom jednjak,ja bih pre na MR isao...
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ako imaš 25god teško da će to biti karcinom jednjaka... Svakako je endoskopija najbolji način za pregled, al ima tu i još rentgen sa gutanjem barijumske paste itd... Al za početak pregled
momak-25
Novi član
Novi član

Post od momak-25 »

a pregled kako izgleda?
momak-25
Novi član
Novi član

Post od momak-25 »

edit:nesto sam se prebacio kako izgleda pregled misleci pri tome za ono crevo sto se gura...ok,hvala ti na razmeni misljenja,svakako cu ici
Odgovori