DA LI JE OVO ANALNA FISURA

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tatjana35
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:09 pm

DA LI JE OVO ANALNA FISURA

Post od tatjana35 »

Molim pomoc, na analnom otvoru imam nesto sto je najslicnije ovoj slici koju sam postavila, pojavila mi se oko analnog otvora kao neki visak koze, bas kao na ovoj slici. Da li je ovo analna fisura i da li se operacijom odstrani taj visak koze, ustvari to sto lici na neki oziljak, jer taj visak koze mi i visi malo...

unapred hvala

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0% ... 1%80%D0%B0
tatjana35
Novi član
Novi član

Post od tatjana35 »

Samo da napomen da je kod mene to sto lici na taj oziljak nekako krace, nije tako dugacak kao na ovoj slici... oziljak se krece od same ivice analnog otvora prema vagini.. mozda nekih 3 cm... ja kazem oziljak, jer nisam sigurna sta, i kao da mi je na tom delu istegljena koza, pa i visi malo... eto, ja sad t olaicki opisala....

unapred hvala na odgovorima
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

To sto opisujes mene podsjeca na kozasti nabor koji ostane nakon povlacenja hemoroida. Analna fisura se najcesce javlja na tzv. 12 sati, a to je dio anusa prema kicmi (kao na satu) U pitanju je rana koja obicno krvari na kraju defekacije, pecka , boli i pomalo svrbi (kad zarasta). Zasto ne odes nekom internisti da to pogleda? Nista strasno!
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Mislim da je pregled hirurga najkraci put.
tatjana35
Novi član
Novi član

Post od tatjana35 »

Hvala puno na odgovorima... i ja nesto nisam bila sigurna da je to fisura, jer sam procital ato sto kaze maja da ona ide prema ledjima....

samo js jedno pitanje, jel moze taj kozasti nabor da se odstrani hirurski, jer mi zaista smetaaaaaaa..... prepostavljam da to nije komplikoana intervencija, verovatno nesto u lokalnoj anesteziji....

u svakom slucaju, otici cu kod doktora na pregled..

hvala jos jednom
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Sigurno da moze, ali se ipak javi dr da vidi sta je u pitanju.
tatjana35
Novi član
Novi član

Post od tatjana35 »

Maja,

hvala ti na odgovorima... sad vise uopste nisam uplasena zbog onog zbog cegasam se javila...

hvala puno
Odgovori