oticanje desne strane stomaka

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
doberman81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 23, 2013 11:47 am

oticanje desne strane stomaka

Post od doberman81 »

prvo hocu da se izvinim ako uradim neku gramaticku gresku.ja sam iz makedonije i pokusacu da iznesem moj problem i ako moze da dobijen neki savet doktora ili neko sa slicnim problemom.pred 4 meseca primetio sam da mi je desna strana stomaka u visini pupka blago otecena.doktori su posumljali na debelo crevo i uradio sam sva ispitivanja sto sa toga tice kao krvna slika ,uz,ct scan,irigografija.t.markeri i sl.sve je bilo u redu.dijagnoza iritabilen kolon.onda sam primetio male grudvice odma ispod koze koje su tvrde i imam ih po celom stomaku oni ponekad me svrbe i ponekad imam neki bol kao probadanje kod njih ali to traje samo sekund i nestane.doktori kazu da su to kao neke masne naslage.primetio sam kod zene da i ona ima ali ne bole ,ne svrbe je i u manjem broju su.izvinite na moje greske u pisanju i molim za bilo kakvu pomoc.imam 32god.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: oticanje desne strane stomaka

Post od aa_aca »

Масне наслаге не сврбе.

Провери крв, нарочито ензиме јетре. Може да буде и упаљен цревуљак, мада не знам да ли може баш толико да отекне.
doberman81
Novi član
Novi član

Post od doberman81 »

pa vadio sam komplet krvna slika i enzimi jetre i sve je bilo u granicama normale jedino malo je holesterol visak.ali mene mnogo nervira onaj svrab kad me uhvati.ipak hvala na odg.poz.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Нека ти провере кандиду.
doberman81
Novi član
Novi član

Post od doberman81 »

pa radio sam bris grla i nije je bilo.ali neznam dali moze u grlu da je nemas a u stolici da je imas.ali citao sam simptome candide i vecina ih imam,pa stvarno neznam sta da radim vise
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Кандида у устима нема много везе са кандидом у дебелом цреву. Треба да је провериш.

Можда би било добро да ти ултразвуком провере јетру. Тај оток ми је чудан, мада је ниско. Не знам.

Почни да правиш и пијеш кефир. Ваљда можеш негде да набавиш кефир гљиву.
doberman81
Novi član
Novi član

Post od doberman81 »

bio sam kod doktora u vezi irigografije i rekao mi je da imam izduzen kolon, kod sigme i kod poprecni kolon.drugo je sve uredu kako kaze ili koliko moze da se vidi na snimkama.doktor je rekao da ljudi sa izduzenim kolonom imaju retke stolice ,kod mene je obrnuto imam stolicu 2-3 puta dnevno i ona je meka nekad formirana nekad ne ,imam i nadimanje ,krcenje po crevima i gasove.sad moje pitanje je dali moze ovo izduzeno crevo da mi radi vakve probleme?i sta je sa onog otoka desno od pupka.molim bilo ko ako moze da mi pomogne.hvala
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Издужен колон да изазива ретку столицу? Ма немој ми рећи.

Да ли си проверио кандиду у цревима?

Зашто ти нису урадили ултразвук абдомена?
doberman81
Novi član
Novi član

Post od doberman81 »

kad kazem retka stolica ne mislim na dijareu nego ono 2-3 puta nedeljno opstipacija mislim da se zove.a ultrazvuk sam radio mozda 4-5 puta za ova 4 meseca.uskoro cu da proverim i kandidu pa cu javiti.aco hvala ti puno....imenjace.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

- Докторе, боли ме стомак.
- Каква вам је столица?
- Пластична, са точкићима.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Е јеси ме испалио, имењаче, свака ти част. :lol: :lol: :lol:
8)
doberman81
Novi član
Novi član

Post od doberman81 »

e ovako da vam kazem.dao sam stolicu za kandidu i cekam nalaze.juce sam uradio kolonoskopiju i dijagnoza je IBS.inace kolonoskopiju sam radio pod anestezijom,ne totalnu nego onako svestan si i sve razumes samo si malo"haj"kao drogiran.posto sam radio irigografiju i nasli su mi izduzen kolon doktorka sama mi je rekla da uradimo pod anestezijom.sad moj savet svima koji imaju problema sa stolicom,nemojte da gubite vremena sa razno raznih pretraga i gluposte.prvo sto treba da uradite je kolonoskopija.ja sam se 6 meseca setao po bolnicama i vrsio razne pretrage,potrosio 500e.i na kraju sam opet morao da uradim kolonoskopiju.zato ako imate problema sa stolicom ili stomakom uradite kolonoskopiju i mirne ste glave.poz.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Препоручујем ти да навалиш на домаћи кефир. Сам треба да га правиш помоћу тибетанске гљиве и да почнеш од шоље дневно, па до литар-два.
Odgovori