Oštar bol u želucu usled upotrebe antibiotika

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Oštar bol u želucu usled upotrebe antibiotika

Post od Iwa »

Zbog infekcije plika na tabanima usled opekotina od vrelog peska, prepisana mi je terapija Doksiciklinom. Već nakon prve popijene kapsule osetila sam neprijatnost u želucu, blagi bol, da bi se on intenzivirao nakon druge kapsule. Bol se javio i iza grudne kosti, te se širi na leđa. Javila sam se svom lekaru koji je savetovao prekid terapije, jer rana dobro izgleda i da uzmem neki analgetik. U apoteci su se zaprepastili kada sam ga zatražila i rekli da bi mi on još više oštetio sluznicu želuca, pa su mi dali samo probiotik.
Bolovi su nepodnošljivi, kao da mi neko lomi kičmu, pošto se bol reflektuje na leđa, a od uzetog leka je prošlo 48 sati. Nemam žgaravicu, samo stalnu potrebu za podrigivanjem.
Koliko bi tegobe mogle da traju i da li postoji nešto što bih mogla uzeti, a što bi umanjilo tegobe? Pijem čaj od kamilice, ali nema efekta. Pazim na ishranu, jedem samo bareno povrće sa malo soli (šargarepu i krompir).
Da li je neko imo slično iskustvo?
lilika1959
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 22, 2012 4:35 pm

Re: Oštar bol u želucu usled upotrebe antibiotika

Post od lilika1959 »

meni se isto dogodilo da me je boleo zeludac pila sam lek tanakan i aspirin,,prptect,,javila sam se lekaru koji mi je ukinuo oba leka nije mi jasno ali ta dva leka se ne trpe proveri da nije to slucaj kod tebe
Odgovori