Osecaj zatvora nakon 3 stolice?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
9blue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 30, 2015 10:51 pm

Osecaj zatvora nakon 3 stolice?

Post od 9blue »

Pozdrav,

Imam problem vec dva dana nakon tri stolice u danu imam osecaj neispraznjenosti, kao da imam zatvor, nemam nikakvih bolova, generalno imao sam problema sa IBS ranije, ali uglavnom se svede na jednu stolicu ujutru nekad uredna nekad ne. Pre ovoga sam imao sjajnu sedmicu, bio sam raspolozen, i onda sam se jedno jutro probudio neraspolozen i sa visokim pritiskom i blagom glavoboljom, koja je trajala dva dana, treci dan imam problem za zatvorom. Nemam znakove anemije, nisam bled, usna duplja nije bleda, desni, nokti, lice...Nemam sluzi niti krvi u stolici. Pitam se sta moze biti problem?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Osecaj zatvora nakon 3 stolice?

Post od aaaca »

Три столице у дану нису затвор. Није ми јасно шта си написао.
9blue
Novi član
Novi član

Post od 9blue »

Imam osecaj stomaku kao da je zatvor u pitanju, odnosno da nisam dovoljno ispraznjen. Osecam odredjen pritisak u anusu, deluje vise unutra anusa, nego na samom kraju kao kod hemoroida. Mislio sam da nisam dovoljno ispraznjen pa sam se isforsirao za tri stolice, iako nisam imao nagon odnosno potrebu. Obicno imam jednu stolicu, sat do tri sata nakon sto ustanem. Sedim jako dugo dnevno na stolici zbog posla, a kao da osecam neko zarenje unutra anusa, nisam ovo nikada ranije osecao. Imao sam pre 3 godine hemoroide koji su malo krvarili i brzo prosli, nakon par sedmica.. Plasim se da nije UC, posto sam procitao da pocinje od anusa. Nakon sto sam sebe isforsirao da imam tri stolice, osecaj u anusu je bio intezivniji..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Једноставно немој да се форсираш јер на тај начин можеш да направиш веома опасне ствари. Ако би ти пукао мишић на крају дебелог црева видео би шта су проблеми који не могу да се реше до краја живота.

Осећај неиспражњености може да буде због пуно разлога.

Најбоље је да регулишеш столицу тако што ћеш јести кувани кукуруз или пшеницу, компот од шљива, домаћи кефир, на пример. Без напрезања и форсирања, запамти.
9blue
Novi član
Novi član

Post od 9blue »

danas imam drugacije simptome, otecene i crvene testsise, i otecen desni pazuh. bojim se da se nisam zarazio eserihijom, posto sam pio vodu sa izvora koji je mzoda bio zagadjen.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Можда би било паметно да хитно одеш код инфектолога.
Odgovori