Opstipacija

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
comor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 17, 2011 6:54 pm

Opstipacija

Post od comor »

Opstipacija је чест problem savremenog čoveka. prmetila sam da žene češće pate od nje i volela bih da to neko prokomentariše ili pokuša da objasni.
Ja lično imam hroničnu opstipaciju koja zahteva adekvatnu ishranu do kraja života čini se, jer svako odstupanje stvara zatvor koji se ne može izregulisati nedeljama. 45. godina mi je, a to je moj problem od detinjstva. Sad je poprimio novu "mutiranu" verziju, jer sam prestala da reagujem na uobičajeni način na neke od mojih metoda da sebi olakšam muke. Naime i posle četiri pilule laksativa jedva da dodje do nekakve oskudne stolice. O pražnjenju creva ni govora. Ricinus je pokazao bolji rezultat, ali izaziva grčeve i dživljavam ga kao vrlo agresivnog, te ne bi valjalo da ga često upražnjavam. Lekovi poput "Laksomucil" tri puta dnevno su jedno vreme radili posao, u trenutnom stanju ne pomažu.
Gastro-lekar mi je prepisao "Portalak", i sa tri supene kašike ujutro posle tri dana je izazvao stolicu, i to je trajalo dva dana, da bi naredna četiri ponovo bio problem. Ujedno sam uzimala pilule za izbacivanje gasova. Pošto je peti dan bez stolice, ne znam šta da preduzmem, da bi je izazvala. Preporučite mi ishranu po obrocima makar za tri dana.
Ova teža faza je počela pre četiri meseca kada su mi utvrdili brnhijalnu asmu u kombinaciji sa alergijskim rinitisem i koristim kortikosteroide kroz pumpicu, Beconase, kapi u uši,naravno tu su i sirupi za iskašljavanje. Pitam se da li je nešto od toga uticalo na pogoršanje ovog mog problema. Par puta sam uzela "Ksalol" koji mi je takodje gastrolog prepisao 0,25, ali nisam sgurna kako to jmože pomoći.
Inače ishrana mi je inače bogata voćem i povrćem, toplu vodu ujutru već godnama pijem i dnevno se dosta krećem po 5-7 kilometara, počela sam i pilates iz zdravstvenih razloga da bi podstakla trbušne mišiće, ali ništa. U medjuvremenu za ta četiri meseca sam dobila 5 kg što nije uputno za moje godine.

Molim za savet.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Opstipacija

Post od quincekap »

Da li su vam rekli da uradite analizu stolice?
Jednom sam srela jednu zenu na KBC "Bezanijska kosa" kod gastroenterologa, koja je godinama takodje imala opstipaciju i na kraju su joj pronasli amebe u crevima.To jeste malo cudno,jer obicno amebe izazivaju proliv,ali svaki covek je drugaciji i organizam mu je drugaciji.
Takodje uzrok moze biti i Candida u crevima,iako kod mnogih izaziva kasaste stolice.
Vi bi sigurno trebalo da uradite neku detoksikaciju organizma,obzirom da opstipacija i zadrzavanje stolice nisu zdravi i organizam se puni toksinima.
Mozda da probate Zeolitom ili na neki drugi nacin.
Nadam se da sam vam bar malo pomogla,iako ja imam sasvim suprotan problem i zbog toga manjak kilograma,ali ni jedno ni drugo nije dobro i nosi sa sobom puno problema.
Tigerlilly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 25, 2012 3:13 pm

Post od Tigerlilly »

Preklinjem vas za pomoc,ne znam vise kako da se izborim sa neredovnom stolicom!Nema sta nisam pokusala.Upotrebljavala sam laksative ali po prestanku koriscenja istih tegobe su se nastavile.Moram da napomenem da imam 22godine,visoka sam 165cm i imam 60kg,redovno vezbam(slobodno mogu reci i ntenzivno),u ishrani imam dovoljno biljnih vlakana,slabo jedem slatkise i hleb kao i peciva i ostale nezdrave namirnice,ne jedem przeno.Pusac sam.Dobijam na tezini iako ne jedem mnogo,misilim da je uzrok tome opstipacija i zadrzavanje toksina u telu.Postoji li neki nacin da se resim tog problema.ozbiljno se brinem za svoje zdravlje,jer pored fizicke aktivnosti i pravilne ishrane dobijam na tezini!!!!!!A isto mi predstavlja veliki problem i promena sredine,kad god otputujem negde imam problem sa neredovnom stolicom.Pomozite mi zaista sam ocajna u svim pokusajima da se izborim sa ovim velikim problemom
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Post od x3x »

Pa sta si sve probala?

Ono sto SVI treba da znate da NEMA univerzalnog leka za sve i da SVAKO reaguje na drugaciji nacin. Tako da ako nekom pomogne neki preparat protiv opstipacije ne znaci i da ce svima drugima! Zato, morate sami probati i eksperimentisati.
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2012 8:36 pm

Post od *kristal * »

Lekovi samo trenutno resavaju problem ali ne i uzrok slazem se da treba ispitati stolicu,dok to ne uradite probajte da ujutru uzmete kasiku maslinovog ulja a zatim pojedete mekinje sa jogurtom to bi mozda pomoglo pijte dosta vode najmanje dva litra da bi ona pogurala malo stvari i ne lezite posle obroka vec se krecite.
ucho
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 09, 2012 12:03 pm

Post od ucho »

Tržio sam nešto preko neta i naišao sam na jedan proizvod koji se zove Colon cleanse, skroz prirodna vlakna su u pitanju bez ikakvih dodataka, ne stvara navikavanje i piše da je dobar kod ostipacije tj. regulacije rada creva, pogledajte i Vi na zdravizivot.rs :D možda Vam pomogne, pozzz
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Za cescu i meksu stolicu meni pomazu MUSLE i KOMBUHA
moon510
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 02, 2012 2:27 pm

Post od moon510 »

Meni kod opstipacije pomaže probiotik Erce Flora Duo. Sa opstipacijom mučim muku već treću godinu. Ali posle prve kapsule ovog probiotika stolica se normalizovala, omekšala i ovlažila. Dakle, ako je uzrok opstipacije kandida ili neki drugi crevni parazit, može se pokušati sa probioticima. Probao sam i PROBIOTIC kapsule, ali one nemaju efekat kao Erce Fkora duo, bar ne u mom slučaju. Uporedio sam sastav i video da je razlika u tome što Erce Flora duo ima kvaščevu gljivicu, Saccharomyces boulardii. Ta gljivica se vezuje za patogene mikrobe u crevima i izbacuje ih iz organizma. Ovu gljivicu u svom sastavu ima i probiotik DUOBIOTIC + inulin koji je hrana za probiotske bakterije. Pokušajte sa redovnom, umerenom primenom jednog ili dva probiotika. Naravno nakon svih potrebnih pregleda kod lekara. Zdrava crevna flora predstavlja prvu liniju odbrane organizma. Ako se ona poremeti, nastanu razni problemi, pa i opstipacija.

Srećno
devojkasasela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od devojkasasela »

10herbs,prepisala mi ih gastroenterolog,za sad rade posao.
Odgovori