Oporavak od operacije,gastritis sa artritisom

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Mirko1970
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 11:52 pm

Oporavak od operacije,gastritis sa artritisom

Post od Mirko1970 »

Pozdrav svima!
Radi se o mojoj majci koja je dosla sa operacije(kamen u zuci)pre 14 dana.Otisla je sa siptomima malaksalosti i mucnine sa povracanjem na operaciju kada se vratila sa operacije ona je i dalje imala iste siptome samo bez povracanja ali sa velikom mucninom malasaloscu odbojnost prema jelu samim tim gubitkom kilaze a muci je i reumatoidni artritis jako se tesko krece i tesko guta hranu(tecnost) ima velike bolove ne samo u zgobovima nego i u misicima.Gutala je dva puta sondu i iz drugog puta su joj pronasli ostecenje sluzokoze zeludca.Mene zanima sta mogu da joj dam od lekova za mucninu i bolove a da nestete sluzokozi zeludca jer do zakazanog pregleda ima 20 dana.
Mirko1970
Novi član
Novi član

dopuna podataka

Post od Mirko1970 »

Sa otpustanjem iz bolnice dobila je od inekcija diklofen i neki antibiotik to je prestala da dobija pre tri dana kada se mucnina i povecala a i smanjio apetit. Od tableta pije ranisan, controloc. Bili su da uzmu uzorak krvi i sa analize su bili povecani sledeci rezultati trigliceridi 2.340, G.O.T 100 (a treba 0do40) G.P.T 49 a trba da bude od 0 do 40 , WBC su na ivici normale 3.5 (3.5-10.0) sobzirom na operaciju da je skoro bila kazu da je to dobro.Danas su joj prepisali i tothema ampule da ih uzima 1x na dan. Sva je malaksala pomazem joj pri svakom pokretu nekad kad je malo popusti malo se cak i prosetamo po sobi,kaze da ima osecaj da je nesto grize u stomaku i svaki cas trazi vode da pije srk dva ne vise. Neznam sta da joj dajem da jede sve odbija kaze tera je na povracanje neznam sta bi bilo pametno da sad uradim da joj barem ja pomognem da joj bude lakse dali da je teram silom da jede ili ne? dali da joj pomazem da se krece vise ili ne?cuo sam da mi joj mozda pomogao diklofenak duo sa obzirom da joj je ostecen zeludac? dali moze neki drugi lek da joj pomogne u ovom stanju? Bio bih veoma zahvalan na nekom strucnom odgovoru ili pomoci? Seoski lekar koji pregleda majku je na odmoru stigla mu je zamena koji nezna sta se dogadja tacno pa ce sacekati da se vrati lekar koji je upoznat,a kod hirurga koji je operisao zakazano je za 15 dana. STA JA DA RADIM !
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Bilo kakav nesteroidni reumatik, pa i Diklofen duo, izazvace vise ili manje iste probleme jer se dejstvo ne ispoljava direktno preko sluznice zeluca, vec sistemski, preko stetnih prostaglandina u krvi.
Mozda neki analgetik tipa trodona, ako bas mora.
I Tothema joj stvara mucninu, da znate.
Ta vrednost enzima nakon operacije je ok, da se ne brinete.
Mora da jede ili da prima infuziju!
Za mucninu Klometol 1 po potrebi - do 3x1
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Mirko1970
Novi član
Novi član

Post od Mirko1970 »

Hvala na odgovoru ali jasam morao ponovo da je odvedem na pregled i ostala je u bolnici na ispitivanju radi utvrdjivanja tacnog uzroka mucnine hvala puno Draganvma !
Odgovori