Odmah nakon obroka - dijareja (proliv)

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
braksoni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 18, 2014 9:04 pm

Odmah nakon obroka - dijareja (proliv)

Post od braksoni »

Imam problem vec 1-2 godine, koji se manifestuje tako sto odmah nakon obroka (mozda 5-10 minuta posle obroka) dobijem proliv..tj. stomak pocne da mi ''krci'' i u tom trenutku moram otici do wc-a, nakon odlaska jednom ili dva puta sve se vraca u normalu i nemam vise problema, cak nemam ni bolove u stomaku jednostavno moooram da odem u wc.

Inace nisam probirljiv i jedem i pijem bukvalno sve na meniju :-)... najjaca reakcija (kada bukvalno u istoj sekundi moram otici do wc-a) je kada jedem rostilj.. i to bas mleveno meso (cevapi, pljeskavice....)
Naravno u kucnoj varijanti to i nije toliki problem, ali sam poceo da se plasim odlazaka u kafanu i na razna slavlja, jer kada me ''uhvati'' nema nacina da se zaustavi, oblije me znoj creva pocnu da krce i to je to ... :-(

Da li je neko imao ovakvih problema, i da li je ovo neka preosetljivost na odredjenu vrstu hrani, ili sta vec?

Inace nisam gojazan cak neki kazu kada bi imali takav metabolizam bilo bi im super, ali ja mislim da ovo nema veze sa metabolizmom jer je nemoguce izbaciti istog trenutka ono sto ste pojeli.

Hvala na odgovorima
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Odmah nakon obroka - dijareja (proliv)

Post od aaaca »

Поједеш храну, она притисне ону храну коју си раније појео па се ова спусти ниже. Тада вероватно наиђе на део дебелог црева који је упаљен и остетљив и због тога те потера у ВЦ.

Мислим да треба да пробаш да пијеш пробиотик бар месец дана. Само не заборави да се пробиотик пије на празан желудац и пожељно је ништа не јести бар пола сата. Један од пробиотика који би требао да узимаш је овај Natrol плус још неки. На пример Натрол узмеш пре доручка, а неки други пре ручка.
braksoni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 18, 2014 9:04 pm

Re: Odmah nakon obroka - dijareja (proliv)

Post od braksoni »

Puuno hvala na odgovoru.... moracu da zapocnem sa tom "terapijom",

Jos jednom puno hvala
Odgovori