objasnite mi dijagnozu , molim za savet

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tetovo-m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 10:12 am

objasnite mi dijagnozu , molim za savet

Post od tetovo-m »

Postovani,
trazim vase misljenje, juce sam uradio gastroskopiju, dijagnoza je sledeca : antrum gastritis hipersecretorica

polipys sesilis praebulbaris p.p velicine 7x7 mm
egzulteratio canalis pylori p.a

od terapija koristim samo pantoprazol,

molim za detaljniji savet,

moje postovanje
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Pod exulceratio canalis pylory verovatno su mislili na ulkus u piloricnom kanalu,uz hiperplaziju parijetalnih celija koje uzrokuju pojacano lucenje kiseline.Najvaznije : da li je uradjena biopsija sluznice i bojenje na H.Pylori u tom slucaju ako e gastritis H.Pylori + onda antisekretorna terapija nije dovoljna vec je potrebna trojna Th za eradikaciju
H.pylori.Polipi u gastrointestinalnom traktu inace predstavljaju prekancerozna stanja i taj vas polip bi trebalo ukloniti sto zbog mogucnosti maligne alteracije sto zbog nekoh mogucih okluzivnih komplikacija.
tetovo-m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 10:12 am

Post od tetovo-m »

molio bih vas za dopunsko objasnjenje,
test helio bactery mi je poztivan, za bakteriju mi je prepisana terapija claricide 2x1 na dan,
flagil 2x1 na dan, i koristim lanzul
ali mi nije bas precizno savetovano oko nacina ishrane, i nakon 6 nedelja opet cu raditi gastroskopiju, i verovatno biopsiju tog polipa, koji je velicine 7x7 mm

mozete li mi reci kako da se izlecim ???
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

tetovo-m napisao:
mozete li mi reci kako da se izlecim ???
Ja ne treba nista da vam kazem ,odlicno su vam vec rekli.
Odgovori