Nije mi jasno sta je u pitanju.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 04, 2014 12:12 am
Nije mi jasno sta je u pitanju.
Ceo zivot sam imao povremeno bolove u stomaku i retku stolicu,sto sam naravno zakljucivao da je prehlada ili virus neki.Hranio sam se nezdravo,sto sumnjam da me je i to dovelo do ovoga.Prvi ozbiljniji simptomi krecu 2010.Nekoliko dana sam osecao veliku mucninu u gornjem delu zeluca.Nisam pridavao nekog znacaja tome sve dok jedne veceri nisam otisao na fudbal,gde sam se buvkalno onesvestio od zeluca.Te noci se sve zavrsilo ok,dosao kuci,pojeo nesto kuvano i legao da spavam.Ujtru sam ustao i otisao u kupatilo da se sredim i savio sam se nesto da dohvatim kad sam opet pao na zemlju i nisam mogao da se pomerim.Odma su me odveli u hitnu gde su me drzali ceo dan,a nisu znali sta mi je.Lezao sam u bolnici tad,zalio sam se na stomak,ali mi iz nekog razloga gastreoenerolog nije radio nijedan rezultat.Izasao sam iz bolnice otisao privatno,gde mi je doktorka rekla da imam gastritis i iritabilni kolon,napisala sta da pijem i kako da se hranim,sto sam ispostovao.Medjutim neki veci problemi nestaju sve do novembra 2013 godine.Imao sam jake bolove u zelucu i mucninu.Gutao sam sondu,dao stolicu na pregled na sve moguce i ispostavilo se da sam imao helikobakteriju.Ispio sam terapiju od koje mi je bilo jos gore,ali ajde.Problemi su se nastavili cak i jacim intezitetom.Moj gastroenterolog kod koga sam isao privatno je bio uporan i shvatao je kada sam mu rekao da mi nije dobro.Dao mi je za svaki slucaj da uradim test za netoleranciju na gluten.Sto je na kraju dalo i neke kljucne rezultate.Endomizijalna antitela su mi bila povecana nirmalno do 0.8 cini mi se meni je bilo 2.5.Sva ostala antitela su bila u redu sto je po njegovom misljenu bila netolerancija na gluten sa cime sam se slozio.Iskljucio sam gluten i tezina u zelucu je skorz nestala.Javljali su mi se ceste retke stolice sto me je ubijalo.Nisam znao vise od cega je,opet gutao sondu sve je bilo u redu,kolonoskopija je u redu i biopsija.Otisao sam kod alergologa gde se ispostavilo da sam alergican na paradajiz,kikiriki,pasulj,pilece meso,belance itd.Iskljucivsi i ti retke stolice su mnogo redje,ali dese se.Medjutim imam bol u crevima kad pojedem bilo sta,pogotovo nesto slatko.Stezu mi se creva,bole me i kasnije dobije veliku kolicunu gasova.Probao sam na svoju ruku flobian,racunajuci da je to ono moje iritabilno crevo,ali nije mi pomogo.Bukvalno to osecam konstanto 4 meseca,ne znam vise sta uopste moze da bude u pitanju,pazim na ishranu.Nutricionista mi je savrsenu ishranu dao za moju dijetu,ali ne znam sta je vise problem i sta mogu da uradim da znam sta se desava sa mojim crevima a da vec nisam radio.Onaj koji je ovo procitao sigurno je imao veliko strpljenje
Molim da mi neko odg koje jos preglede mogu da radim i rezultate, a da nisam sto se tice zeluca i creva.Hvala unapred.

Re: Nije mi jasno sta je u pitanju.
Ja sam evo isčitala i sve si odradio što je meni palo na pamet da možda treba... ima ovde tema http://www.doktor.rs/forum/nutricioniza ... lit=gluten možda nadješ nešto za tvoj problem.A jesi li radio snimanje tankih creva možda tamo imaš ta suženja pa od toga ta tupa bol..nešto mi ovde ide kao da je negde suženje pa i ta alergija na gluten...Meni pored Krona dodali i IBD ( Iritabilni kolon) i meni jako pomažu Colospa Retard kapsule mada bez lekarske konsultacije nemoj da ih uzimaš..
Koju terapiju osim dijete su ti na kraju dali? mislim nije normalno ovo što ti se dešava a da rešavaš samo sa dijetom..
Koju terapiju osim dijete su ti na kraju dali? mislim nije normalno ovo što ti se dešava a da rešavaš samo sa dijetom..
-
- Novi član
Gutao sam sondu i radio kolonoskopiju ne znam sta ukljucuje pregled tankog creva.Kolonoskopiju sam radio pod anestezijom tako da je rekla da je sve detaljno uradila.Sve je bilo ok.Za gluten mi nisu dali nista,rekli da jednostavno mora sam od sebe da se izbaci i da ne postoji lek,jedini lek je bezglutenska ishrana koju stvarno postujem.I od kad sam na njoj uopste nemam osecaj tezine u gornjem delu zeluca,a jedem bez glutena vec 5 meseci.Gastroenterolog mi je rekao da treba crevima da se oporave duze vreme,ali mi jednostavno nije logicno da posle 5 meseci osecam ovako zatezanje i bol u crevima posle svakog obroka.Uopste ne znam sta vise mogu da uradim,jedino da istrpim i da vidim da prodje samo od sebe.Nista drugo mi ne pada na pamet.
Tanka creva se snimaju tako što piješ barijum i snimaju ti creva..možda ima suženja.Ja to radim u Eurodijagnostici u Bg..
A od čega da odmore creva kad te boli? svašta..bože kako mene nerviraju ti njihovi latinski odgovori ... svaka bol je signal da nešto nije u redu i ako to traje tako dugo treba videti šta je a ne da ti sebi sad uskraćuješ kvalitet života jer je njima teško da se založe za pacjenta..
U Konzilijumu rade test na gluten i candidu..probaj još i to da odradiš...i odnesu stolicu na pregled da se uradi test na okultno krvarenje.Uzmi od lab analiza Feritin i CRP i idi kod nekog drugog gastro da čuješ i drugo mišljenje nemoj da mučiš sebe
A od čega da odmore creva kad te boli? svašta..bože kako mene nerviraju ti njihovi latinski odgovori ... svaka bol je signal da nešto nije u redu i ako to traje tako dugo treba videti šta je a ne da ti sebi sad uskraćuješ kvalitet života jer je njima teško da se založe za pacjenta..
U Konzilijumu rade test na gluten i candidu..probaj još i to da odradiš...i odnesu stolicu na pregled da se uradi test na okultno krvarenje.Uzmi od lab analiza Feritin i CRP i idi kod nekog drugog gastro da čuješ i drugo mišljenje nemoj da mučiš sebe
-
- Novi član
Ma uradio sam i to.Stolica uredu.Radio sam pregled barijumom i samo su mi reki iritabilno kolos.Lakse mi je kad ne jedem dosta.