poštovani,
da li je neko imao sličan problem : mom suprugu je jutros bilo loše u smislu da je imao nesvjesticu i nagon na povraćanje, čak je tri puta pokušao povratiti, ali nije imao šta, a svo vreme je imao osjećaj da će apsti u nesvjest.
izmjerili smo pritisak imao je 120/70,a broj otkucaja 56!
da li je neko imao sličnih problema i može li to imati neke veze sa želucem, napominjem da često ima problema sa kiselinom u želucu!
hvala unapred!
nesvjstica i želudac
Re: nesvjstica i želudac
Kazi mi samo da li je imao stresnih situacija u zadnje vreme ili konstantno ima nervozu ili slicne tegobe?
da, imao je smrtni slučaj u porodici, a i inače ima problema sa kiselinom u želucu!
Ja verujem da ima veze --smrtni slučaj,ja sam prvi put počeo piti sedative posle smrti u porodici-ito posle 7 dana od smrti mi je pozlilo, srecom posle mesec dana stanje se pocelo smirivati i prestao piti lekove,no posle se dogadjalo svasta da ne ulazim u dubinu problema al mislim da i želudac i kiselina mogu biti posledica stresa-a verujem da je on imao osetljiv organizam sto se tice nervnog sistema i ranije a to je samo pojacalo problem.STO SE TICE KISELINE-ja sam to resavao jabukom ili šakom pečene soje-ili ranisanom.
Moja preporuka -neuropsihijatar
SVAKO DOBRO
Moja preporuka -neuropsihijatar
SVAKO DOBRO
Pozdrav..zanima me da li neko ima problema za zeludcem ovakvih kao ja..pokusat cu kratko objasniti..ne svaki dan, ali skoro svaki dodje mi slabost..povraca mi se ali ne toliko, svakog trena mislim da cu se onesvjestiti, sto se do sad nikad nije desilo, onda imam sve moguce simptome da sam anksiozna i kao da dobijem napad panike. Osjecam se bas kao da me ko "premlatio". Uz to dobijem i gusenje, nista opasno nego sam ono kad se ne moze udahnuti do kraja svaki put. Zeludac mi slabo radi, stomak mi je cesto nadut. Isla sam doktoru, nalaz krvi uredan, osim sto imam H.pylori bakteriju i gastritis. Mene sad zanima da li je moguce da je sve ovo od zeludca, ova slabost, da li ima neko sa slicnim iskustvom?? Meni dodje da idem uradit tu gastroskopiju, iako me strah toga, mozda malo i previse.
nesto za smirenje i ranisan i sve ce biti bolje--strecno
Azra1312,ja imam iste simptome kao ti.S tim sto sam prosle godine imala i bolove u zeludcu,povracanje,malaksalost...zaglavim u bolnici jer sam dehidrirala od povracnja.Uradjeni su mi svi moguci nalazi,snimanje zeludca,stomaka...ustanovljen mi je samo blagi gastritis.Evo sada posle godinu dana javjaju mi se simptomi slicni tvojima,blage mucnine,problem sa varenjem,osecaj kao da cu svaki cas da se onesvestim,malaksalost.Da moram da naglasim desava mi se sledece (ne stalno,ali jako cesto),par minuta,pre nego sto osetim potrebu da idem u wc (bilo laznu bilo pravu uzbunu za wc-om) mucninu,preznojavanje,nervozu,malaksalost i blagu nesvesticu,i tek onda potrebu da idem u wc,neki blag grc,ili samo gas.Nekada su ovi simptomi blazi nekada jaci.Da li neko zna sta moze da bude uzrok ovome?I kako bi mogla
da ublazim ili izlecim ovaj problem,koji mi stvara velike probleme u svakodnevnom zivotu i radu.Unapred hvala na odgovoru.
da ublazim ili izlecim ovaj problem,koji mi stvara velike probleme u svakodnevnom zivotu i radu.Unapred hvala na odgovoru.
Azr i posljednji član, evo pridružujem se i ja simptomima 
Također osjećam to da mi dah nekad ne može proći do kraja. U jednom trenutku udišem punim plućima, dok u drugom kao da imam neku blokadu.
Imam osjećaj da sam toliko napuhana, ali ne u želucu i stomaku, već gore iznad, u jednjaku. Gutanje jeste malo otežano, ali nije bolno ni toliko kritično. Također bih napomenula da osjećam bol na lijevom rebru, ponekad, a imam i problema sa kiselinom (vrati se možda jednom sedmično, kad se prejedem, kad jedem previše slatkog, masnog, začinjenog)..
Sve ovo me mnogo zabrinjava, iako nemam gušenja (npr. u snu), niti mi iskaču žlijezde.. Nagon za povraćanje, sasvim malo i to samo kad se vrati kiselina..
Na ORL-u su mi rekli da mi je upaljeno ždrijelo, što mogu i sama primijetiti (oteklo, crvenilo, mala gnojna ranica).. tad su mi rekli da uradim rendgenski snimak jednjaka sa barijevim kontrastom, gastroskopiju
i briseve (koji su uredu)..
Bolove u želucu nemam baš baš nikad, ni u stomaku, već samo pritisak u grudnom košu koji me ubija u pojam.. Ipak mislim da je to na psihičkoj osnovi jer ja samo pratim te simptome i dajem sama sebi dijagnoze
već sam ih promijenila barem 15, haha 

Također osjećam to da mi dah nekad ne može proći do kraja. U jednom trenutku udišem punim plućima, dok u drugom kao da imam neku blokadu.

Imam osjećaj da sam toliko napuhana, ali ne u želucu i stomaku, već gore iznad, u jednjaku. Gutanje jeste malo otežano, ali nije bolno ni toliko kritično. Također bih napomenula da osjećam bol na lijevom rebru, ponekad, a imam i problema sa kiselinom (vrati se možda jednom sedmično, kad se prejedem, kad jedem previše slatkog, masnog, začinjenog)..
Sve ovo me mnogo zabrinjava, iako nemam gušenja (npr. u snu), niti mi iskaču žlijezde.. Nagon za povraćanje, sasvim malo i to samo kad se vrati kiselina..
Na ORL-u su mi rekli da mi je upaljeno ždrijelo, što mogu i sama primijetiti (oteklo, crvenilo, mala gnojna ranica).. tad su mi rekli da uradim rendgenski snimak jednjaka sa barijevim kontrastom, gastroskopiju

Bolove u želucu nemam baš baš nikad, ni u stomaku, već samo pritisak u grudnom košu koji me ubija u pojam.. Ipak mislim da je to na psihičkoj osnovi jer ja samo pratim te simptome i dajem sama sebi dijagnoze

Evo da odgovorim na posljednja dva posta. Ja slabo imam bolove u zeludcu, ali cesto mi se desi to probadanje u lijevom rebru, tacnije negdje ispod rebra ostra bol. Ne povracam nikako, a kiselinu imam samo ako sam pretjerala s hranom, znam da nije preporucljivo ali eto nekad se zeznem. Meni se cesto desi ujutro da me probudi neki neobjasnjiv strah u stomaku, ali mislim da je to vec povezano s psihom, sta znam. Gusenja su slabije izrazena, ne mislim na to vise. Cesto pomislim da mi je zeludac pomjeren prema gore, ne znam da li ste citale za stanje solarnog pleksusa..odnosno kada zeludac nije na svom mjestu. Na osnovu onog sto sam ja procitala moj definitivno nije
Ali i ja previse istrazujem, sve moguce simptome.

Ma savršeno znam kako se osjećaš.. Sve nam je isto, samo eto meni nisu dijagnosticirali ni H. Pylori niti gastritis (jer još uvijek čekam da uradim sve te odvratne pretrage).. povrh svega, upala ždrijela i meni zanimljivo baš
al' šta se može
preporučujem ti čaj od bijelog sljeza, meni baš mnogo pomaže, on je za obnavljanje sluznice jednjaka koji se oštećuje vraćanjem kiseline, za smirenje, iskašljavanje i još dosta toga
Pazim maksimalno na ishranu, ali baš kao što kažeš, nekad ne mogu odoljeti, prejedem se i kiselina se vrati
i uvijek mi jezik pobijeli nakon toga, a idući dan osjećam strašan bol u prsima
Uglavnom, pij puno čajeva, jedi manje, ali češće, spavaj na povišenom uzglavlju da se ne bi vraćala kiselina u toku noći
Meni kad se vrati jabuka najbolje pomaže.. sve u svemu, treba slušati svoj organizam, šta ti godi, šta ne.. a ta napetost, pa znaš kako se kaže, neko reaguje srcem, neko želucem
sa srećom i javi ako bude kakvih promjena

al' šta se može

Pazim maksimalno na ishranu, ali baš kao što kažeš, nekad ne mogu odoljeti, prejedem se i kiselina se vrati

Uglavnom, pij puno čajeva, jedi manje, ali češće, spavaj na povišenom uzglavlju da se ne bi vraćala kiselina u toku noći

Meni kad se vrati jabuka najbolje pomaže.. sve u svemu, treba slušati svoj organizam, šta ti godi, šta ne.. a ta napetost, pa znaš kako se kaže, neko reaguje srcem, neko želucem

Ja imam problem sa kiselinom od pre par meseci i to je posledica stresa. Imala sam i bolove u grudima i trnjenje ruku i povisen pritisak. Posto sam inace panicar time sam samo povecala problem. Sad posle 4 meseca mi je malo bolje, smirujem se kako znam, posto se za preglede kod lekara ceka i do mesec dana. Nije mi problem da nabacim osmeh, ali na promenu vremena opet kiselina i nervoza.. Rekla bih da je najbolje rešenje promena načina života, više kretanja, više zdravih navika. Sad mi se posle dužeg vremena opet javila kiselina ali primećujem veliko poboljšanje jer u trenutku skrenem misli, radim nešto drugo i prođe me
Kome je uzrok stres, bitno je otpustiti prošlost i krenuti napred!