Neprijatan osecaj u debelom crevu.

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
toma78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 10:49 pm

Neprijatan osecaj u debelom crevu.

Post od toma78 »

Moj problem se pojavio posle dugotrajne upotrebe antibiotika,koje sam uzimao zbog hronicne upale prostate.Posle perioda od dve godine,stanje se popravilo,sto se prostate tice,ali sada imam problem sa stomakom,tj debelim crevom.Simptomi su bili tipa svrab oko analnog otvora,i neprijatan bol unutar debelog crva,posebno izrazen nakon konzumiranja zacinjene hrane.Na savet hirurga koji me je pregledao,poceo sam da uzimam Probiotik,i i da koristom mast Locacorten,posle koje mi je svrab nestao.Sto se tice bola u debelom crevu,on se smanjio ali ne i nestao! Sada su to vise povremena probadanja. Anoskopija; Hipertrofija hem.venca I stadijuma uz umerenu inflamaciju anoderma. STATUS;Inspekzija hronicne periproktiticne promene,bez prisustva akutne ili hronicne fisure. DrP; tonus sfinktera uredan,palpatorni nalaz uredan. Dg. Periproctitis chr. Da li je ovo opasno,i sta bi trebalo da uradim po pitanju tog? Unapred hvala.
Odgovori