Imam 36god i tegobe koje su krenule pre par meseci. Prvo je to bila češća stolica ali ne dijareja. Uradio test na gljivice, parazite itd. Sve ok.
Ne mogu da se setim da li je to bilo pre promene mog režima ishrane i početka vežbanja sa tegovima.
Skroz izbacio brašno i proste šećere, više unosio nezasićenih masti (kikiriki, bademe, avokado) i dosta sam jeo konzerviranu ribu.
Počeo sam i vežbe sa tegovima.
Posle mesec-dva (kraj prošle godine) primetio sam da naglo mršavim i pripisivao to promeni režima ishrane i vežbama, što je ok.
Onda mi se javljaju prvi ozbiljniji simptomi tipa česta podrigivanja, gasovi, nelagodnost ispod levog rebra. Gorušicu nisam imao.
Simptomi počinju da iritiraju, sve češći su, imam knedlu u grlu, osećam da mi se creva "uvrću".
Počinjem da sumnjam na pankreas tj pankreatitis.
URADIO SLEDEĆE: ultrazvuk, krvnu sliku.
Blago presavijena žučna kesa, pankreas normalan, slezina blago povećana (ne preko granice). Krvna slike ok osim alfa amilaze (pankreasni enzimi) koji su i u S i U na gornjoj granici čak za "nijansu" prelaze po ovim graničnim vrednostima u krvi (108 od 20-100, negde je 20-140).
SImptomi se pogoršavaju, gubim i dalje na težini, nelagodnost na levoj strani, kugla napred na stomaku, teško hodam, ne mogu da se savijem da vežem pertle maltene. Ne mogu lepo da udahnem vazduh. POSLE OBROKA KAO DA SAM POJEO SLONA i kao da se nešto dešava negde od jednjaka dole do pupka, krčanje, savijanje, uvijanje...
PRITISAK I KILAŽA MI SVAKODNEVNO PADAJU. 110/80, 105/75, 90/60...
RADIM SLEDEĆE: idem do najboljeg gastroenterologa privatno (ne bih ime da pominjem na forumu, čovek je među naj u zemlji sa inostranim iskustvom, veoma cenjen). Pogledao rezultate kaže nema veze sa pankreasom, žuči itd. Kaže da bi mi bio povećan šećer koji je čak i malo ispod (negde 4, nešto) Dao par lekova za želudac i predlaže gastroskopiju uz uzimanje češćih i manjih obroka.
Ja dalje sumnjam na želudačnu kilu jer mi je posle obroka stomak strašno naduven. Odlazim do žene koja kao radi "nameštanje pupka". Ona vidi da ima tu pomeranja dijafragme možda i želuca ali kaže da je sve u velikom spazmu. Sumnja na mišiće.
I DALJE PRITISAK PADA I TEŽINA.
Sumnjam na krvarenje. Opet odradim krvnu sliku. Sve vrednosti (eritrociti, gvožđe na gornjoj granici, doktor kaže da nema ništa što ukazuje na krvaranje). Stolica ok.
RADIM GASTROSKOPIJU. Sve u redu, nema čira, nema grizlica, nema ničega. Pitam doktora da li je hijatus hernija. Kaže nije.
Šta dalje???
Da li Iritabilni kolon može da daje ovakve simptome od kojih nit mogu da se krećem, spavam, ne mogu lepo da udahnem vazduh, teško jedem jaku hranu a pogotovo velike količine...
Nepoznati problem, razliciti simptomi
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Nepoznati problem, razliciti simptomi
Па то је ваљда тако када почнеш да се храниш храном које је пуна гљивица.
Каква ти је столица?
Каква ти је столица?