naradzasta feces
naradzasta feces
Pre nekoliko dana kada sam imala stolicu primetila sam da posle nje iscuri narandzasta tecnost,mislila sam da je to zbog hrane ali malopre kada sam opet isla isto se dogodilo pa sam zabrinuta. Inace imam problema sa praznjenjem creva tj neredovnu stolicu i to od malena,stomak mi je stalno nadut... htela bih da mi kazete o cemu bi moglo da se radi? Hvala unapred!!!
Re: naradzasta feces
Уф. Да ли си сигурна да ниси јела неко обојено смеће од такозване хране?
Шта си чекала толико година да средиш проблем са цревима?! Свакодневно мораш да имаш столицу ни превише ретку а ни тврду. У противном, то ти је одличан извор бактерија и отрова који се лепо шире по организму.
Можда имаш кандиду у цревима.
Домаћи кефир би сигурно помогао. Треба да пијеш и довољно воде.
Можда ти је тврда столица оштетила дебело црево, а у комбинацији са неком храном крв која је исцурила није црвена него наранџаста. Можда је то слуз изашла из црева, опет због тврде столице и инфекције због дугог стајања у цревима.
Шта си чекала толико година да средиш проблем са цревима?! Свакодневно мораш да имаш столицу ни превише ретку а ни тврду. У противном, то ти је одличан извор бактерија и отрова који се лепо шире по организму.
Можда имаш кандиду у цревима.
Домаћи кефир би сигурно помогао. Треба да пијеш и довољно воде.
Можда ти је тврда столица оштетила дебело црево, а у комбинацији са неком храном крв која је исцурила није црвена него наранџаста. Можда је то слуз изашла из црева, опет због тврде столице и инфекције због дугог стајања у цревима.
ne znam ni sama sta sam cekala...
pijem dosta vode mozda cak i previse.... hvala puno.....

Ако хоћеш напиши овде шта једеш и пијеш. Напиши и да ли имаш још каквих појава, да не кажем симптома. Можда ћемо моћи нешто да закључимо.
Ovako najvise jedem slatkise, voce retko kada jedem, hleb jedem beli umereno mozda tri parceta u toku dana, meso jedem skoro svaki dan, pijem nes 2-4 puta na dan... imam nadut stomak posle svakog jela koji sadrzi luk pogotovo crni i svezi, teko mi je kada jedem pasulj ma da zrna ne pojedem ni 4-5... u poslednje vreme osecam bol ispod levih rebara posle jela... inace pijem vodu uz obroke i jos mnogo vode posle njih... imam niske trigliceride a ponekad mii secer padne pa sva drhtim....
Добро, добро, ти си успела лепо да пореметиш свој организам. Ваљало би да одеш код неког доброг нутриционисте да ти каже како и шта да једеш. Кажем ДОБРОГ нутриционисте.
Ако рачунам на то да ниси шећераш, шећер ти пада јер не једеш довољно и редовно. Постепено смањи слаткише јер превеликим уносом замараш гуштерачу. Биће ти потребна до краја живота.
Гуштерача се залети да елиминише велики шећер који си унела и онда претера и ето дрхтавице.
Оно што те боли испод ребара са леве стране после јела може да буде од гуштераче (због масне хране рецимо) или желуца (кила, проблематично варење итд.), рецимо - онако напамет. Пошто си установила да се бол јавља после јела, вероватно ће ти примена следећих савета помоћи:
1. воду немој да пијеш уз јело и после јела - евентуално чашу после јела. Она разблажује киселину у желуцу и ремети систем варења. Може да изазове и надутост.
2. воду пиј цео дан по мало да те не би ухватил жеђ - али не уз храну
3. слаткише једи само здраве - црну чоколаду (само домаће чоколаде), чоколаду са пиринчем, суви кекс
4. поједи по једну слатку јабуку дневно
5. нес кафу два пута дневно али не оне 2 и 3 у 1. Ти је замути са обичном нес кафом, водом, млеком и шећером.
6. за сада избегавај оне ствари за које знаш да те надимају: лук, пасуљ
Ваљда сам све обухватио.
Ако рачунам на то да ниси шећераш, шећер ти пада јер не једеш довољно и редовно. Постепено смањи слаткише јер превеликим уносом замараш гуштерачу. Биће ти потребна до краја живота.

Оно што те боли испод ребара са леве стране после јела може да буде од гуштераче (због масне хране рецимо) или желуца (кила, проблематично варење итд.), рецимо - онако напамет. Пошто си установила да се бол јавља после јела, вероватно ће ти примена следећих савета помоћи:
1. воду немој да пијеш уз јело и после јела - евентуално чашу после јела. Она разблажује киселину у желуцу и ремети систем варења. Може да изазове и надутост.
2. воду пиј цео дан по мало да те не би ухватил жеђ - али не уз храну
3. слаткише једи само здраве - црну чоколаду (само домаће чоколаде), чоколаду са пиринчем, суви кекс
4. поједи по једну слатку јабуку дневно
5. нес кафу два пута дневно али не оне 2 и 3 у 1. Ти је замути са обичном нес кафом, водом, млеком и шећером.
6. за сада избегавај оне ствари за које знаш да те надимају: лук, пасуљ
Ваљда сам све обухватио.