napetost u stomaku.
napetost u stomaku.
Citam vase postove i nazalost se prepoznajem u njima.Sportista sam vec 20 god ali vec nekih 5 god vucem sa sobom akcioznost,napade panike,u glavi mi kao a sta sad,sta ako ovo,sta ako ono....Pokusavam da budem jaci ali mi ne uspeva.Spavam bez problema nikakve bolove ne osecam,ali kad se probudim pocinje napetost stomaka,izbegavam lekove ali kad popijem 0,5 Rivotrila bude mi bolje,budem opusten.Zelim da promenim ritam zivota,da zivim kao pre 5god da ne razmisljam sta ce biti kad izadjem i slicno.Voleo bih ako je neko uspeo da se resi tog ruznog osecaja da mi pomogne.Kod doktora nisam isao.Hvala
Re: napetost u stomaku.
Tesko da ces uspeti sam bez doktora, a izgleda da ti i to nije dovoljna potvrda da moras piti lekove iako vidis da ti je bolje kad popijes, mada mi nije jasno da takve lekove ipak uzimas na svoju ruku, ja to ne bih radio a svakako bih otisao kod lekara a ne sebe mucio toliko.
Na zalost moju ja nisam bio svestan da su moje tegobe na nervnoj bazi ali je posle prilicno loseg stanja zakljucila jedna doktorka da bi moglo biti na nervnoj bazi i otisao sam kod neuropsihijatra. Sada mogu da kazem--steta sto mi pre 10 godina neki doktor nije posumnjao na nervni sistem.
Pa sad sam odluci da li ces sam sebe da mucis dok ne bude jos gore pa ces morati i vise lekova i duzi period do oporavka.
srecno
Na zalost moju ja nisam bio svestan da su moje tegobe na nervnoj bazi ali je posle prilicno loseg stanja zakljucila jedna doktorka da bi moglo biti na nervnoj bazi i otisao sam kod neuropsihijatra. Sada mogu da kazem--steta sto mi pre 10 godina neki doktor nije posumnjao na nervni sistem.
Pa sad sam odluci da li ces sam sebe da mucis dok ne bude jos gore pa ces morati i vise lekova i duzi period do oporavka.
srecno
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 23, 2014 8:53 am
Ja imam heliko bakteriju zeludca, lose varenje, nervozan zeludac, gastritis, los apetit... Mrsava sam pa ako slabo jedem brzo malaksam... Imam malo dete pa mi sve to jos teze pada... E od skoro sam primetila da se bas lako iznerviram a sve to odmah utice na stomak, zaboli zeludac, gusi me i td. Povremeno mi bez ikakvog spoljasnjeg uticaja naidje neka nervoza u stomaku i neka negativnost, grozan osecaj... Dali je to taj osecaj napada panike? I isto cesto razmisljam sta ako... I sve nesto lose... Help!nesa.g napisao:Citam vase postove i nazalost se prepoznajem u njima.Sportista sam vec 20 god ali vec nekih 5 god vucem sa sobom akcioznost,napade panike,u glavi mi kao a sta sad,sta ako ovo,sta ako ono....Pokusavam da budem jaci ali mi ne uspeva.Spavam bez problema nikakve bolove ne osecam,ali kad se probudim pocinje napetost stomaka,izbegavam lekove ali kad popijem 0,5 Rivotrila bude mi bolje,budem opusten.Zelim da promenim ritam zivota,da zivim kao pre 5god da ne razmisljam sta ce biti kad izadjem i slicno.Voleo bih ako je neko uspeo da se resi tog ruznog osecaja da mi pomogne.Kod doktora nisam isao.Hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Nov 25, 2013 4:59 pm
Ja nemam helikobakter, ali imam iste simptome kao ti. Rtg želuca pokazao je da imam gastritis, duodenitis, kaskadni prošireni želudac i mnogo želudačne kiseline. Što ti kažeš, čim se malo iznerviram, odmah počnem da se gušim i da me boli želudac. Sad počinjem da gušim bes, ali mi isto bude loše, potpuno iste simptome dobijem. Danas mi je baš bilo loše, ceo da mučnina, proliv već dva dana. Strah me da jedem, strah me i da ne jedem (onda su mi simptomi najgori). Iscrpljena sam baš...Jelenaanelej napisao: Ja imam heliko bakteriju zeludca, lose varenje, nervozan zeludac, gastritis, los apetit... Mrsava sam pa ako slabo jedem brzo malaksam... Imam malo dete pa mi sve to jos teze pada... E od skoro sam primetila da se bas lako iznerviram a sve to odmah utice na stomak, zaboli zeludac, gusi me i td. Povremeno mi bez ikakvog spoljasnjeg uticaja naidje neka nervoza u stomaku i neka negativnost, grozan osecaj... Dali je to taj osecaj napada panike? I isto cesto razmisljam sta ako... I sve nesto lose... Help!
Ja odo sutra da zgutam sondu. Ako ne nadju tu nesto znacajno moram kod psihijatra i onako svi vec misle da sam fijuknuo. Manje vise imam sve te probleme sto vi nabrajate. Samo zakleo bih se da su meni prvo poceli problemi sa stomakom pa sam onda postao nervozan zbog toga. Mada, sad posle godinu dana ne znam ni kako je pocelo ni sta je bilo u medjuvremenu.
-
- Novi član
Da, i ja mislim da je sva ta nervoza i neraspolozenje pocelo nakon stomacnih problema... Mozda mi cak i taj napad panike krene ujedno sa mucninom u stomaku a ne pre toga.
Pokusavam da umirim psihu kad osetim tu negativnost, nekad uspe a nekad ne. Kako zivimo danas to nije tako jednostavno...
Pokusavam da umirim psihu kad osetim tu negativnost, nekad uspe a nekad ne. Kako zivimo danas to nije tako jednostavno...
-
- Novi član
[/quote]Ja nemam helikobakter, ali imam iste simptome kao ti. Rtg želuca pokazao je da imam gastritis, duodenitis, kaskadni prošireni želudac i mnogo želudačne kiseline. Što ti kažeš, čim se malo iznerviram, odmah počnem da se gušim i da me boli želudac. Sad počinjem da gušim bes, ali mi isto bude loše, potpuno iste simptome dobijem. Danas mi je baš bilo loše, ceo da mučnina, proliv već dva dana. Strah me da jedem, strah me i da ne jedem (onda su mi simptomi najgori). Iscrpljena sam baš...[/quote]
Kazu da in nakon terapije ostaju isti simptomi, valjda je zeludac ostecen pa tako mora neko vreme. A ja nervozu ne iskazujem tako sto histerisem i slicno nego samo gutam u sebi, zato mi je zeludac i propao najverovatnije... I kao da sam navikla da mi uvek nervoza ode preko zeludca. Secam se ranije ako me nesto potrese ja koliko god da sam gladna nema sanse da jedem, neko bas jede kad je nervozan a ja kontra. Najgore je to sto imam 45kg a oko 165cm visoka. Fali mi bar 10kg... Brzo malaksam, uzas...
Kazu da in nakon terapije ostaju isti simptomi, valjda je zeludac ostecen pa tako mora neko vreme. A ja nervozu ne iskazujem tako sto histerisem i slicno nego samo gutam u sebi, zato mi je zeludac i propao najverovatnije... I kao da sam navikla da mi uvek nervoza ode preko zeludca. Secam se ranije ako me nesto potrese ja koliko god da sam gladna nema sanse da jedem, neko bas jede kad je nervozan a ja kontra. Najgore je to sto imam 45kg a oko 165cm visoka. Fali mi bar 10kg... Brzo malaksam, uzas...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Nov 25, 2013 4:59 pm
I ja sam pre mogla danima da živim na dva zalogaja hrane (kad sam pod stresom,gadi mi se hrana i skoro ništa ne jedem), ali sada mi želudac to ne dozvoljava, bude mi pakleno kad počne da me boli onako prazan, a baloni kiseline me guše.
Popsditis dobijam hronično. Evo,danas i glavobolja ceo dan, ne mogu da se sastavim, ni lekovi ne pomažu...
Popsditis dobijam hronično. Evo,danas i glavobolja ceo dan, ne mogu da se sastavim, ni lekovi ne pomažu...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2014 11:06 pm
Cao ljudi, imam problem sa stomakom. Nadutost, dijareja, grcevi u stomaku i tome slicno, ako je to u pitanju Kandida, da li to kada budem lecio sa odgovarajucim lekovima i ishranom, znaci da cu je iskoreniti iz SVAKOG dela organizma ili samo iz stomaka, jer mislim da mi je mozda jos negde prisutna, kao u ustima, besici i tome slicno.
Hvala Vam na pomoci!!!
Hvala Vam na pomoci!!!
Pozdrav ljudi.
Sve sto pisete imam i ja od 2006. god. Da mi se pojedini doktori nisu smejali zbog napetosti u stomaku danas bi bila zdrava. Da su me tad poslalil kod neuropsihijatra sve bi bilo drugacije,ovako sam se patila 8.god i jos se patim.
2012.god sam imala Candidu, koja mi se vratila na VELIKA vrata. Ujedno lecim Candidu i idem kod neuropsihijatra. Znam da za sve postoji vreme i da su tokovi izlecenja dugi posto se i dugo lecim od toga, ali cu uspeti verujem u to jer je to pravo resenje. Ne oklevajte posetite neuropsihijatra ako imate napade panike, nemojte cekati da se stvari same od sebe rese jer to nikako nece ici samo. A ni ne moze samo.
Sve sto pisete imam i ja od 2006. god. Da mi se pojedini doktori nisu smejali zbog napetosti u stomaku danas bi bila zdrava. Da su me tad poslalil kod neuropsihijatra sve bi bilo drugacije,ovako sam se patila 8.god i jos se patim.
2012.god sam imala Candidu, koja mi se vratila na VELIKA vrata. Ujedno lecim Candidu i idem kod neuropsihijatra. Znam da za sve postoji vreme i da su tokovi izlecenja dugi posto se i dugo lecim od toga, ali cu uspeti verujem u to jer je to pravo resenje. Ne oklevajte posetite neuropsihijatra ako imate napade panike, nemojte cekati da se stvari same od sebe rese jer to nikako nece ici samo. A ni ne moze samo.