Da li ko zna sta je razlog ubrzanom radu srca nakon obroka? To mi se desava skoro uvek, znaci nakon obroka i posle odredjenog vremena, mozda pola sata ili vise, javi mi se ubrzan rad srca i to traje neko vreme. Ja mislim da se to desava kada zeludac pocinje da vari, ali zasto se ubrzava puls?
I tada tacno se moze videti kao da stomak ceo pulsira.
Nakon obroka ubrzan rad srca
Tacno je da se posle uzimanja grane krv prerapodeli tako da se pojaca prokrvljenost digestivnog trakta. Medjutim, ostali organi nebi trebalo da trpe zbog toga. Ubrzan rad srce moze da se javi iz mnogo razloga. Mozete li preciznije opisati taj ubrzan rad? Da li ste merili srcanu frekvencu? Da li imate osecaj veoma jakog lupanja srca? Da li Vam se ubrzano lupanje javlja pri drugim situacijama? Da li Vam to lupanje smeta i izaziva neke tegobe?
Ne mora da znaci nista ali moze i da bude nepovezano sa uzimanjem hrane
Konslutujte kardiologa.
POZDRAV
Konslutujte kardiologa.
POZDRAV
Puls ide na 80, a na primer ponekada ako se dok sedim jos i protegnem, zna da ubrza i do 115??ivankovic napisao:Tacno je da se posle uzimanja grane krv prerapodeli tako da se pojaca prokrvljenost digestivnog trakta. Medjutim, ostali organi nebi trebalo da trpe zbog toga. Ubrzan rad srce moze da se javi iz mnogo razloga. Mozete li preciznije opisati taj ubrzan rad? Da li ste merili srcanu frekvencu? Da li imate osecaj veoma jakog lupanja srca? Da li Vam se ubrzano lupanje javlja pri drugim situacijama? Da li Vam to lupanje smeta i izaziva neke tegobe?
Konslutujte kardiologa.
POZDRAV
Plasim se da radim gastroskopiju bas iz tog razloga sto mi i ovako je ubrzan rad srca nakon obroka, sta bi tek bilo ako bi stavili sondu..uhhhh
Uzas, cak zadnja 2 dana sam se budio izmedju 5 i 6 ujutro i osecam kako mi srce lupa, puls je oko 80 ako lezim, ako ustanem i prosetam par koraka ide i preko 90-110... znaci na prazan stomak...nisam pametan, ne znam sta cu..