Pozdrav svima, kao sto naslov teme kaze, moj stari problem sa zadahom je resen, zapravo lekari sa privatne klinike su posle 3 meseci detaljnog ispitivanja pronasli da bolujem od "hiatus hernia" kako su mi objasnili cep-a na spoju jednjaka i zeludacnog creva kome je oslabio misic pa zadah dolazi iz zeludca - svarene - nesvarene hrane, otud zadah i kroz nos, i nakon jela
moje pitanje se sad odnosi na sledece,preporucuju mi standardnu operaciju kao ovo ovde na linku
http://www.youtube.com/watch?v=9bnIuKiH ... re=related
a ja sam citajuci na interentu o tome nasao sledece
http://www.youtube.com/watch?v=vTUNwaZt ... creen&NR=1
zanima me sta vi mislite, da li se ovo drugo (bezbolnije) cini kao boljim resenjem i ko to u Srbiji radi?
Nakon 10god resen problem - sad samo jos savet
Re: Nakon 10god resen problem - sad samo jos savet
Ovde nema mišljenja,potražite savet na pravom mestu kod lekara koji vas je lećio ili nekog dobrog iskusnog gastroenterologa.
ok a da li moze bar informacija gde se ova druga operacija kod nas u Srbiji moze uraditi?
- 13th.wizard.
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Avg 14, 2010 12:26 pm
nzabrinut napisao:ok a da li moze bar informacija gde se ova druga operacija kod nas u Srbiji moze uraditi?
druga operacija koju ste naveli se ne radi u srbiji.
prva operacija je nisenova fundoplikacija i samo se kvalitetno radi u centru za hirurgiju jednjaka(prva surgical clinic - kcs) kod majstora naše/svetske esophageal surgery prof. peshka.
mada mislim da prvo trebate da počente sa lekovima itd. jer ipak opeacija je otvorenog tipa ili laparoskopski tako da mi je malo far fetched da se opredeljujete za surgery za ipak kozmetički problem zadaha. nijedna operacija nije rutinska pogotovo kada uključuju esophagus i upper gi tract.
Jesi li siguran da zadah dolazi iz zeludca, mnogi imaju kardiju ,koja ne zatvara, pa nemaju zadah. Mozda se iza krajnika nakupljaju ostaci hrane, koji uz bakterije, znaju jako da zaudaraju.
Kod nas se uopste doktori ne uzrujavaju oko zadaha, takav nam standard, a i ne znaju bas mnogo.
Kod nas se uopste doktori ne uzrujavaju oko zadaha, takav nam standard, a i ne znaju bas mnogo.