Evo ovako, ujutro kada ustanem imam normalan stomak, ravan, cim doruckujem, rucak, veceram, ma ne bitno, bilo sta da pojedem stomak mi se naduva ko da sam pojela loptu, izgleda ko da sam trudna. Sto je najgore ljudi ovu promenu i uosavaju.
Ovo mi se desava u zadnjih pola godine do godinu dana, samo nisam obracala paznju na to, mislila sam da samo imam stomak i to je to, ali kako sam smrsala, trebalo je i stomak da mi opadne, i sve je opalo ali je stomak ostao naduven ko u trudnice i to samo nakon jela pa do kraja dana. Znaci normalan stomak ja imam samo ujutro dok ne doruckujem.
Jedem normalno i sendvice i kuvanog jela, i povrca i voca, znaci ishrana mi raznovrsna, pijem 2 litre vode dnevno.
Da napomenem da sam pre mozda pola godine, godinu dana isla kod gastroenterologa jer me boleo stomak, i samo mi je ustanovio da sam nervozna i da se to odrazava i na moj stomak, dao mi je neke gastro kapi koji nisu nista pomogle, mislim bol je nestao ali je nadutost ostala.
Krvnu sliku sam radila, sve je u redu.
Pokusala sam da pijem i espumisan ali ni to ne daje najbolje rezultate, da malo mi smanji stomak ali jako, jako, jako malo, i dalje je preterano naduvan.
Sta da radim? Kome da se obratim?
Nadutost stomaka
Re: Nadutost stomaka
Пробај да пијеш домаћи кефир или ацидофилно млеко (прави га Завод за млекарство у Београду) и овај пробиотик са слике.

Jel znas mozda cenu probiotika?
Када кликнеш на онај линк у мом посту, видећеш све. 

ok a zbog cega mi se to desava?
Можда имаш повећану кандиду у цревима или какав дисбаланс цревне флоре. Због тога долази до неправилног варења хране и издвајања гасова. Ти гасови могу да изађу напоље или што је горе, да се ресорбују у цревима. Још је горе то што кандида лучи токсине, а због дисбаланса цревне флоре долази до неправилног варења и труљења хране што опет трује организам.
kandidu ne moze da pokaze krvna slika?
Може ако је инфекција огромна, а у том случају вероватно би већ имала неки тумор. Значи, одговор је не.