Nadimanje stomaka

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
RanGo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 23, 2008 7:30 pm

Nadimanje stomaka

Post od RanGo »

Pozdrav za sve na forumu.

Imam jedan problem i treba mi savet. Vec 1.5 godinu praktikujem da za dorucak pojedem ovsene pahuljice sa mlekom (stavim ih u mikrotalasnu da provri sve zajedno) i uz to pojedem jos 4-5 kuvanih belanaca. Bavim se sportom i trudim se da se pravilno hranim.

Problem je u tome sto sam primetio da mi se, izgleda od ovsenh pahuljica, nadima stomak ( imam gasove). To mi narocito smeta kad uvece imam trenig (oko 7-8 sati ). Naduva se stomak, krci,gasovi...

Da li je moguce da imam problem (izgleda verovatno da imam) sa varenjem integralnih zitarica. Sta mi predlazete da uradim po tom pitanju? Da li cu morati da se pomirim sa tom cinjenicom i poceti da izbegavam tu vrstu hrane ili ima neko resenje?

unapred zahvalan
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Pokusaj da te zitarice mijesas sa jogurtom. Mislim da tada nece biti problema.
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Ili ih mesaj sa vodom, a ukus popravi dodatkom cimeta, voca, ili zacina za slanu varijantu. Napravi ih da budu jace kuvane. Nezavisno od problema sa varenjem, mikrotalasna nije bas zdrava.

Najboje je da napravis malu pauzu od ovsene kase, pa vidi da li ce smetnje prestati, tj. da li ce se vratiti kada nastavis. A proveri istu stvari i za belanca.
RanGo
Novi član
Novi član

Post od RanGo »

Ok. Hvala.
Isprobacu sve varijante pa javljam rezultate.
RanGo
Novi član
Novi član

Post od RanGo »

Ejmi napisao:Nezavisno od problema sa varenjem, mikrotalasna nije bas zdrava.
Jel mi mozes reci nesto u vezi ovoga? Zasto nije zdravo koristiti mikrotalasnu?
maisamaisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 14, 2008 9:36 pm

Post od maisamaisa »

Znam o cemu tacno govoris,ali pitanje je da li si dao stolicu na pregled bakterije,gljivice i parazite? Tvoji simptomi nalikuju na mogucnost Ccandide u crevima,ali zato proveri,nema to veze ni sa cim drugim! Ja je imam,i od nje se verovatno i nadimam kao zaba,a gasove imam neprestano, a najvise uvece, i mislim da cu da psihicki puknem,naravano da imam terapiju i da sam na dijet ali ne vredi!
acosonic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 26, 2006 10:51 pm

poz

Post od acosonic »

Nemojte preterivati sa tim zitaricama i sa corn flakesom.

Vecina zitarica sto se kod nas kupuje u makrobiotickim shopovima nije uzgajana niti cuvana pravilno, pa cesto sadrze vece kolicine mikotoksina nego sto je dozvoljeno.

Inace ti mikotoksini su mnogo stetni za organizam...
Odgovori