Nadimanje koje traje mesecima, dijagnoza IBS

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Somisomic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 02, 2016 8:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Nadimanje koje traje mesecima, dijagnoza IBS

Post od Somisomic »

Detalji: 25 godina, musko , 183cm height, 83kg

Lekovi koje pijem: Lactocare, Orvagil, Meteospasmyl

Pozdrav,

Imam problema sa svakodnevnim nadimanjem koje traje vec 3.5 meseci, u donjem levom predelu stomaka, pocelo je nakon preteranog konzumiranja alkohola (nekoliko Krugher & Brent RED piva) nakon cega sam povratio 3 puta tog dana i odtad imam muke sa nadimanjem.
(Prvih nekoliko dana sam imao neka 3 mala predela koja su me bolela poput neke modrice ali je to vrlo ubrzo proslo i sada mesecima imam problem iskljucivo sa nadimanjem)

U nekim periodima (obicno ujutru), manje se nadimam, a u slucaju da ne jedem u toku dana, pocinjem da se nadimam kasnije u toku poslepodneva, a kada jedem onda se vise nadimam, i jedini nacin da se nadimanje smiri je nakon sto odspavam i onda kada se probudim bude mi lakse.

Takodje, (jako retko) se desi da imam normalan dan bez nadimanja.

Radio sam laboratorijske analize i nema nista specijalno u njima, nemam helikobakterije, samo je pisalo u stolici da imam veoma veliki broj kvasnica.

Napomenuo sam ovo mom doktoru ali je rekao da je jedino bitno da nemam helikobakterije i da je problem u iritabilnim crevima, dao mi je lekove (gore napomenute) da ih pijem narednih mesec dana pa ako mi ne bude bolje, treba da radim kolonoskopiju.

Rendgen je samo pokazao uvecana creva a doktor je rekao da je to prosto od nadutosti.

Pokusao sam da smanjim tezu hranu, uzimao sam cajeve, beli luk i razne druge stvari ali nista zapravo ne pomaze.

Uzimam pomenute lekove vec skoro nedelju dana ali ne osecam nimalo poboljsanje pa sam skeptican da ce terapija pomoci pa u ocaju trazim pomoc.

Hvala,
Milos
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Nadimanje koje traje mesecima, dijagnoza IBS

Post od aaaca »

Ма какав иритабилан колон?!

Мораш на антикандида дијету. Из исхране обавезно избаци сву хемију и обавезно треба да користиш неки квалитетан пробиотик као што је комбинација Мултилака и Натрол Ацидофилуса. А за остало проучи. Понешто имаш и на мом сајту http://* а и на овом форуму.
Somisomic
Novi član
Novi član

Post od Somisomic »

aaaca napisao:Ма какав иритабилан колон?!

Мораш на антикандида дијету. Из исхране обавезно избаци сву хемију и обавезно треба да користиш неки квалитетан пробиотик као што је комбинација Мултилака и Натрол Ацидофилуса. А за остало проучи. Понешто имаш и на мом сајту http://* а и на овом форуму.
Zdravo,

Hvala na odgovoru, probacu sa tom dijetom.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Dodaj na postojecu terapiju Iberogast. To je tinktura raznih biljaka koje povoljno uticu na digestivni trakt. Proizodi ga Bayer, registrovane su kao lek i pacijenti ih vole :)
Somisomic
Novi član
Novi član

Post od Somisomic »

Shomy napisao:Dodaj na postojecu terapiju Iberogast. To je tinktura raznih biljaka koje povoljno uticu na digestivni trakt. Proizodi ga Bayer, registrovane su kao lek i pacijenti ih vole :)
Probao sam sa Iberogast kapima, trenutno koristim jos jedne kapi za kandidijazu creva (zaboravih naziv), ali zasad ne vidim rezultate.

Cini mi se kao da je problem u nekom manjem zastoju u crevima, posto mi se desava da obavim nuzdu ali osecam da imam stolice koju ne mogu trenutno da izbacim pa kasnije nakon sto pojedem nesto uspem.

A ako ne jedem nista, pocnem uvek da se nadimam u toku poslepodneva.
ctojko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 07, 2016 9:40 am

Post od ctojko »

Najlakse je poceti sa dobrim probiotikom koji ce sigurno resiti problem. Kod nas se uvek krece sa teskim pretragama i agresivnim lekovima sto je jako pogresno.
Korisnikov avatar
goran011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2016 5:53 pm

Post od goran011 »

Definitivno je problem to sto su u tvom probavnom traktu prevladale lose bakterije ili kao sto rece Aca gljivice(Candida).
Svaki covek ih ima (Candida)...ali kad prevladaju....ne valja.
Kad ne one ne jedu nista, raspadaju se i prave gasove, pa se i ti nadimas kad ne jedes nista. I ti onda nesto pojedes, one budu sretne, vare nesto i opet ispustaju gasove od kojih se nadimas imas cudne zvuke u stomaku i sl.
1. preporuka-zaboravi slatko - OBAVEZNO, candida obozava ugljene hidrate
2. preporuka-zaboravi na bilo sta sto ima kvasac - recimo pivo
3. - hrani se zdravo - kako rece Aca, bez hemije ...grickalice, konzeervisano i sl.
4. - ne mesaj proteine i skrob ili proteine i ugljene hidrate, tipa hleb i meso ili meso i krompir
5. udri neprijatelja! Curcuma (Kari) i ljuto (ljuta paprika)
i naravno cajevi...ali oni deluju JAKO sporo pa moras biti ultra strpljiv to znaci 6 meseci minimum
Sta da ti kazem...teska je borba, neprijatelj uporan ali ti ces pobediti znanjem i istrajnoscu
Odgovori