Mucnina, Slab apetit, malaksalost, dijareja

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
StraleRS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2015 2:47 pm

Mucnina, Slab apetit, malaksalost, dijareja

Post od StraleRS »

Petog ovog meseca sam zavrsio kod interniste zbog velike mucnine i nagona za povracanjem. Sada mi je jako oslabio apetit, slabo sam jeo poslednjih pet dana i malaksalost uz vrtoglavicu je od tad prisutna. Osecam toplinu u zelucu i blagi nagon za povracanjem, bolove u ledjima, pa me je strah da pojedem nesto konkretno da ne povratim. Rano jutros sam dobio i retku stolicu, nekoliko puta sam isao do wc-a u recimo dva sata, dosta vodenkasto, nisam primecivao krv ali poslednja je bila nekako bleda i cudna. Juce sam dobio antibiotik Ospamox 1000mg zbog zapusenog nosa i temperature.

Da napomenem da mi je zucna kesa presavijena, negde polovinom januara sam uradio ultrazvuk abdomena. EKG u redu, sve ostalo treba da uradim ovih dana.

Pregled mi je zakazan tek dvadesetog februara a bas se lose osecam, ne znam kako cu izdrzati sve ovo. Strah me je da nije nesto ozbiljno.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Mucnina, Slab apetit, malaksalost, dijareja

Post od aaaca »

Да ли си имао повишену температуру?
StraleRS
Novi član
Novi član

Post od StraleRS »

Upravo me lomi ona najgora, 37, i jako malo sam odspavao. Danas u toku dana povratio malo te kiseline ali sam nakon toga popio controloc 40mg, za sada je malo bolje kako je bilo sinoc. Da li da cekam taj dvadeseti ili da se javim negde hitno?
StraleRS
Novi član
Novi član

Post od StraleRS »

Da napomenem i da mi je i danas retka stolica ali nisam primetio nista neuobicajeno, osim mog straha i panike..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Жао ми је што нисам могао одмах да ти одговорим јер си у лошем стању. Ни ја не могу баш цео дан да будем поред рачунара.

Немој да пијеш Контролок. Киселину неутралиши содом бикарбоном. Између осталог она ће да побије бактерије. У два деци млаке воде раствори равну малу кашику соде бикарбоне и добро размути. Попиј одједном, а ако има талога њега немој да попијеш. То је за неутрализацију киселине. А било би добро да ујутру и увече на празан желудац попијеш три или четири деци млаке воде са размућеном пуном малом кашиком соде бикарбоне. Ја користим "Ц" соду бикарбону у паковању од пола кила. Немој да купујеш ону на меру јер свашта стављају.

Обавезно треба да пијеш неки добар пробиотик да ти нормализује столицу али немој да га мешаш са антибиотиком и содом бикарбоном. Између антибиотика и пробиотика треба да имаш најмање два сата размака. Исто и између пробиотика и соде бикарбоне треба да буде два сата, укратко речено. Ако не можеш све да искомбинујеш напиши ми када узимаш антибиотик.

Што се тиче јављања лекару стварно не знам шта да ти кажем. Ко зна, можда си алергичан на тај антибиотик па онда не би требао да га пијеш, али би морао неки други.
StraleRS
Novi član
Novi član

Post od StraleRS »

Mozda sam pola sata popio antibiotik posle probiotika (medicobiotik). Temperatura i dalje 37, ali ne osecam da me lomi, to mi se nikad nije desilo. U 4 pijem antibiotik.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако антибиотик пијеш само један пут дневно онда није проблем да ускладиш термине за пробиотик и соду бикарбону. Нема потребе да ти објашњавам.

Пола сата размака је прекратко и води рачуна о томе. Прочитај шта сам писао на мом сајту www. aca. rs у Савети, Здравље под Антибиотик.
Odgovori