Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.
Znam da jo ovo stara tema, ali nadam se da će mi neko odgovoriti.
Početkom prošle godine mi je ustanovljeno da imam kandidu (mali broj) u ispljuvku, simptom mi je bio kašalj koji je trajao oko mesec dana pa sam dobio uput od dr. opšte prakse da idem na grudno gde me je doktorka poslala da radim bris nosa,grla,jezika i da dam ispljuvak.
Koristio sam nistatin, marisol sprej za nos, neke tabletice za kašalj i još neke kapsule na D ... ne mogu tačno da se setim kako se zovu.
Posle dva meseca se sve to sredilo, i rezultati nisu pokazivali candidu.
Pre oko 2-3 meseca dobio sam neki stomačni virus i stalno povraćao, imao taj neki nagon na povraćanje (čudan neki osećaj u grlu kao da me nešto odatle tera na povraćanje, neka napetost) malo me boleo stomak, podrigivao sam, i jezik mi je bio beo i morao sam u bolnicu na infektivno.
Vadio sam krv, dao mokraću i stolicu na kontrolu, radio ultrazvuk, ekg i svi rezultati su mi bili dobri.
Meni se dešava da mi ujutru i ponekad uveče bude muka a primetio sam i da hoće da mi bude muka kada sam pod nekom tremom ili stresom pa bukvalno ne smem da udjem u autobus ili kombi da se ne bih ispovraćao iako znam da je to samo nagon i da će me terati da povraćam ali da se ništa neće desiti.
Mislim, ja jesam tremaroš i uvek sam bio ali ne toliki da sad ne smem da sednem u prevoz ili tako nešto... Imam utisak kao da sam postao osetljiviji.
Problem je i što bi pored fakulteta uskoro trebalo da krenem da radim ali stvar je u tome što ne mogu ujutru da doručkujem a to mi je veoma bitno jer sam dosta mršav imam 55 kg na 180cm i hteo bih da se ugojim.
Može li ovo da ima ikakve veze sa kandidom i da li da opet uradim test ili je ovo samo nervoza stomaka jer su mi svi rezultati odlični čak i na helikobakteriju, a primetio sam da mi prijaju ljute žvake, one me teraju da podrignem i posle mi bude lakše.