MRI ili Kolonoskopija?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
mll
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2018 9:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

MRI ili Kolonoskopija?

Post od mll »

Da li MRI moze zamijeniti kolonoskopiju?

Pisao sam već o mom problemu, i želio bih da provjerim da nemam nekakvu težu bolest, da skinem s uma više ovo razmišljanje o bolesti.
Iskreno, svaki dan crpi najveći dio moje energije, može biti ovo, može biti ono.

Odlučio sam da na privatnoj klinici provjerim, ali sam u dilemi da li da napravim MRI ili Kolonoskopiju.
kao i svi, naravno, gledao sam način da zaobiđem kolonoskopiju, već sam bio na gastroskopiji jednom, mogu i ovo uradit sa anestezijom, nije mi problem, ali zbog rizika koje nosi sa sobom pitam ovo, koja je razlika između MRi i kolonoskopije?

MRi može ofulati polipe, ili što?
Dizajner
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 23, 2015 5:02 pm

Re: MRI ili Kolonoskopija?

Post od Dizajner »

mll napisao:Da li MRI moze zamijeniti kolonoskopiju?

Pisao sam već o mom problemu, i želio bih da provjerim da nemam nekakvu težu bolest, da skinem s uma više ovo razmišljanje o bolesti.
Iskreno, svaki dan crpi najveći dio moje energije, može biti ovo, može biti ono.

Odlučio sam da na privatnoj klinici provjerim, ali sam u dilemi da li da napravim MRI ili Kolonoskopiju.
kao i svi, naravno, gledao sam način da zaobiđem kolonoskopiju, već sam bio na gastroskopiji jednom, mogu i ovo uradit sa anestezijom, nije mi problem, ali zbog rizika koje nosi sa sobom pitam ovo, koja je razlika između MRi i kolonoskopije?

To i mene zanima, ali nema nikog ko bi nam odgovorio. :(

MRi može ofulati polipe, ili što?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: MRI ili Kolonoskopija?

Post od aaaca »

Никакве сличности нема између магнетне резонанце и колоноскопије, па није могуће објаснити разлику. Пун интернет о томе...
Odgovori