MOLIM VAS POMOZITE MI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
sasa80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2012 6:28 pm

MOLIM VAS POMOZITE MI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od sasa80 »

Od aprila prosle godine imam strasne bolove u grudima.Bio sam u velikom strahu jer sam mislio da ima veze sa srcem jer mi je i pritisak skakao.Prvo sto sam uradio bio je EKG i UZ srca,i to je sve u redu.Doktorka mi je prepisala da je na nervnoj bazi,jer navodno tu gde mene boli nema nista i da su to neurotski bolovi.To je trajalo do oktobra dok nisam sam odlucio da slikam pluca i da gutam barijum,jer vise nisam mogao da izdrzim.Snimak je pokazao da su pluca u redu.Medjutim otkrivena mi je zeludacna kila,reflux,i gastritis.Doktor koji je uradio snimanje rekao mi je da imam gastritis kao deda od sedamdeset godina i pitao me sta se desava samnom...Otisao sam kod gastroenterologa,koji mi je prepisao gastoperidon,nolpazu i buskopan po potrebi.To sam pio sest nedelja i malo se stanje poboljsalo.Posle terapije imao sam bolove ne tako ceste i jake i povremeno sam uzimao ovu terapiju.U medjuvremenu prestao sam da pusim,ne pijem kafu i ne jedem tesku i masnu hranu.Pre dva meseca sam poceo da se budim sa stravicnim bolovima u grudima,koji su jaci nego pre.Zbog tih bolova odlucio sam opet da radim UZ srca jer sam imao skokove pritiska uz taj bol koji se sirio po celom grudnom kosu.UZ je opet bio uredan i ja sam opet zavrsio kod gastroenterologa.Ovog puta mi nije dao nikakvu terapiju nego je rekao da moram da radim gastroskopiju da nema drugog izlaza.Ja nesmem da je radim jer me je strah,a inace se vec godinama borim sa strahovima koji su prepisani anksioznosti.Pre 13 godina isao sam kod psihijatra,jer sam imao vrtoglavice do padanja,knedlu u grlu,strahove,lupanje srca,skokove pritiska.Uz ove bolove koje imam vec dva meseca,krenula je i vrtoglavica,mucnina,jednostavno strah me je zbog svega toga,pa mi i pritisak skoci i tada mi bude jos gore.Ne mogu vise da izdrzim,mnogo dugo traje sve ovo.Molim vas recite mi da li neko od vas ima ovakve tegobe i da li je stvarno moguce da je sve posledica zeludacne kile i da nema veze sa srcem?????Stvarno sam mnogo uplasen.........
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: MOLIM VAS POMOZITE MI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od quincekap »

Moze da bude od kile,ali mozda imas jos nesto u jednjaku i zelucu.Neku bakteriju ?

Moraces da gutas sondu i razmisli sta je manje strasno.Da je progutas 10-ak minuta i zavrsis sa svim ili da se budis u tim bolovima?

Ako bas ne mozes da odradis to,trazi da ti urade pod anelgosedacijom,gde ces moci da spavas i nista ne osetis.Nek ti tad obavezno uzmu biopsiju.Ako ne budu hteli da ti odrade drzavno,uradi privatno,tamo ce valjda hteti.

Pokusaj da uzmes izvestaj od psihijatra da bi trebalo da uradis pod anelgosedacijom.

Nema razloga za paniku i strah,ima i gorih stvari u zivoti.Veruj mi.
sasa80
Novi član
Novi član

Post od sasa80 »

Hvala na savetu.
sasa80
Novi član
Novi član

Post od sasa80 »

Da li neko zna kod gastroenterologa bi trebao da odem,citao sam dosta po netu ima ljudi kojima su tegobe prestale ili se smanjile uz dobru terapiju.Lekove koje sam video da obicno ljudi piju nemaju veze sa onim sto ja pijem.
Moja terapija.
1.Nolpaza
2.Gastroperidon
3.Buskopan
I dalje se svako jutro budim sa bolovima,bas mi je tesko tako da funkcionisem.Hvala
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

ja ti isto preporucujem da uradis gastroskopiju--moras to sebe prisiliti jer ce ti svakako posle biti lako da se smiris makar da bude nesto--mada ja mislim da je nervna baza uzrok.
Neces se smiriti dok to ne uradis?
Zato sto pre uradi gastroskopiju a onda kod neuropsihijatra i naoruzaj se strpljenjem i sve ce krenuti na bolje veruj mi--imao sam slican problem
SRECNO
Sasa81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 08, 2013 11:40 pm

Post od Sasa81 »

Pozdrav svima, ja sam Sasa 80 zaboravio sam mail pa sam morao opet da se registrujem. Evo posle godinu dana opet problemi. Prestao sam da pusim pre dva meseca, izbacio kafu i relativno zdravo se hranim, medjutim pocelo je nesto sto je jako tesko da se opise kao neki visak vazduha koji me gusi u predelu zeluca.Bio sam opet kod kardiologa EKG je uredan, pritisak mi je u redu puls isto tako a ja imam tu neprijatnost kao gusenje neumem tacno da opisem.Molim vas pomozite.
krivakapa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2012 9:50 pm

Post od krivakapa »

Jesi radio gastroskopiju? Jel si isao kod psihijatra da ti da nesto za smirenje? Ako se nerviras i plasis samo pogorsavas stanje.
Sasa81
Novi član
Novi član

Post od Sasa81 »

Nisam radio gastroskopiju ne plasim se,nisam isao ove godine kod neuropsihijatra ali pijem redovno lekove koje sam dobio prosle godine.Ovo sto se meni dogadja nije klasicno gusenje vise je kao visak vazduka i osecam kao neku hladnocu u predelu zeluca mnogo je neprijatan osecaj.
krivakapa
Novi član
Novi član

Post od krivakapa »

Evo sta sam izguglao:
http://* REKLAMA */Kaskadni-zelu ... ckness.htm

Gastroskopija i rendgen sa barijmom. Tako ces barem znati da li je kaskadni zeludac ili nije.

Imas i ovaj problem:
http://www.svevesti.com/a92591-vazduh

Ovako ne mozes znati sta je problem. Moraju pregledi.
krivakapa
Novi član
Novi član

Post od krivakapa »

Prvi link ne mozes videti ali sam napisao sta kazu da se odradi o pregleda.
Sasa81
Novi član
Novi član

Post od Sasa81 »

Radio sam pre dve godine rendgen sa barijumom i snimak je pokazao da imam zeludacnu kilu, kaskadu zeluca, reflux i gastritis, tada sam i otisao kod gastroenterologa dobio lekove i predlozio mi je i gastroskopiju ali jednostavno se plasim da je uradim. Hvala ti puno na odgovorima i ako saznas jos nesto javi mi molim te. Mucim se stravicno svaki dan...
Korisnikov avatar
13th.wizard.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 14, 2010 12:26 pm

Post od 13th.wizard. »

Nista bez gastroscopy, i neko pametan je vec ovde rekao da se obavi neuropsy consult.
Snimanje barijumom skoro da nista ne pokaze. Gubite vreme.
budayu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 25, 2013 10:55 am

Post od budayu »

dobar dan.uradjena mi je kolonoskopija gde je nadjen polip u sigmi na oko 30cm vel 5 mm.....mozete li mi protumaciti ovu dijgnozu....polipus hiperplasicus mucosae intestini coli...unapred zahvalan
budayu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 25, 2013 10:55 am

Post od budayu »

budayu napisao:dobar dan.uradjena mi je kolonoskopija gde je nadjen polip u sigmi na oko 30cm vel 5 mm.....mozete li mi protumaciti ovu dijgnozu....polipus hiperplasticus mucosae intestini coli...unapred zahvalan
mali_gagi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 21, 2014 12:15 am

Post od mali_gagi »

Postovanje, citala sam po forumu, medjutim nisam pronasla problem slican mom.. Dakle, vec dugo vremena je proslo otkako se moja mama razboljela i imala problem s ishranom ( nista nije jela dok joj doktorica nije rekla da mora) .. E sad, ona normalno jede, ali je umislila da joj nesto stoji u grlu i pokusava to izbaciti iz sebe.. Radila je mnoge operacije i pretrage ali nista nema.. Problem je sto ona izludi sve ukucane, a ni ne trudi se prestati.. Trebam neki savjet, hitno.. Unaprijed hvala
Odgovori