Pozdrav. Zovem se Predrag, imam 30 god. Moj problem traje vec duze vreme. Probleme sa nadutoscu i pojacanom kiselinom imam vec 6 meseci. Sve je pocelo kada sam zbog hronicene upale sinusa pio homeopatski lek Cinapsin (na kome kao kontrindikacija pise da moze da prouzrokuje pojacano lucenje pljuvacke, ne zeludacne kiseline). U pocetku sam imao cudan osecaj pecenja u jednjaku, zatim mi se pojavila pojacana kiselina u zeludcu, koju i do danas osecam, uz cest osecaj penjanja kiseline uz jednjak. Bio sam na pregledu u KCS, gde mi je doktor napisao dijagnozu Refluks oesophagitis, dobio sam Nexium i Cisap mesec dana. Bilo mi je nesto boje, ali daleko od toga da sam bio dobro, imao sam svakodnevni osecaj penjanja kiseline u jednjak. Posto na kontroli doktor nije predlozio cak ni nastavak terapije, samoinicijativno sam otisao i uradio gastroenterologiju. Izvestaj je>
Jednjak u distalnoj trecini refluksni ezofatitis I stepena
Zeludac osrednje krvne sluznice nabora pravilnog rasporeda i voluminoznosti. Dosta sekretaPilorus prolazan bez promena. Bulbus pravilan bez promena, dalje u DLL b.o.
Dg Refluks oesophagitis gr. I
Hyperesecretio ventriculi
Dobio sam Controlac 2x20mg 28 dana.
Controlac pijem 2 nedelje i nije mi bolje. Imam strasna nadimanja, osecam nadimanje sa leve strane, takodje bol ispod levog rebra, bol i osecaj pecenja ispod centralnog dela rebara, zaista jaku kiselinu. Kiselina se POJACAVA TOKOM VOZNJE AUTA?! Ljudi, ocajan sam, ako neko ima predlog da mi ista olaksa, molim vas da mi pomognete.