Molim razjašnjenje nalaza gastrologa

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Street spirit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 21, 2015 6:00 pm

Molim razjašnjenje nalaza gastrologa

Post od Street spirit »

Na kontroli kod gastrologa u martu, pronašao je da je "jetra urednog položaja, oblika i veličine, homogena, grublje građe bet dilatacije ž. vodova. Ž. kesa bez kalkulusa, urednog zida. Pankreas urednog položaja, oblika i veličine, homogen..."
Tad mi je rekao da je jetra grublje strukture i prepisao mi je drag Lagosa 2x1, i takođe dao da odradim analize: kks, urea, kreatinin, bilirubin, proteini, albumini, alt, ggt, amilaza, alp. lipidi, elektroliti, glikemija, urin. Sve je bilo u granicama.
Na kontroli od pre par dana, na ultrazvuku je našao sledeće: "jetra urednog položaja, zaobljena voluminoznija 149 mm, homogena, bez dilatacije ž. vodova. Ž. kesa bez kalkulusa, urednog zida, kontrahovana postprandijalno.... (sve ostalo je isto)".
Tom prilikom mi je rekao da mi je jetra blago uvećana, ispitivao šta sam pila od lekova i sl.
Da li ima razloga za brigu? Šta može da izazove uvećanje jetre? Mene već neko vreme tupo boli sa desne strane, ali sam mislila da je želudac (zbog erozije sluzokože želuca i Baretovog jednjaka i idem redovno kod gastrologa), jer me je slično bolelo i tad, kad je dijagnostikovan taj problem.
Sad se plašim da se nešto ozbiljnije ne krije iza ovoga? Da li da proverim u drugoj laboratoriji sve ovo?
Hvala unapred svima koji bi mi dali bilo kakav savet :wink:
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Molim razjašnjenje nalaza gastrologa

Post od aaaca »

Највероватније због лоше исхране пуне токсина дошло је до проблема са желуцем и киселином, а пошто исхрана није коригована већ проблеме решава гастроентеролог онда се проблем шири на јетру.
Street spirit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 21, 2015 6:00 pm

Post od Street spirit »

Hvala Aco, ali ja bih ipak molila nekog od lekara sa foruma da odgovori na ovo pitanje.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Нема лекара на форуму иначе се ја не бих мешао. Можеш неке савете да прочиташ и на мом сајту: http://*
Odgovori