Molim za pomoc u nedoumici sam,srce ili zeludac
Molim za pomoc u nedoumici sam,srce ili zeludac
imam zadnjih mjesec dana bolove ispod prsne kosti,lijeva plecka,lijeva ruka,negdje izmedzu ramena i lakta,kao da mi neko noz zabada ispod plecke a naprijed kao dami prsa gore, non stop nesto tinja.Uhvati me neka nemoc kako udisem tako bol postaje jaci.Posto sam imala infarkt i sad imam smetnje,napade angine pektoris,a imam i herniju hijatalis,gastritis bilijaris interesuje me da li ovi moji simptomi mogu biti od hernije na zelucu.Radila sam i ergometriju, nalaz smanjena tolerancija za dob,uz dostizanje visokih vrijednosti pulsa te hipertenzivno reagovanje,bez znakova koronalne bolesti.uz srca isto uredu uz vidljiv oziljak,ekg sinusni ritam 80 duboko QRu III i nesignifikantniQR u AVF.ovo mi je sve slicno napadima samo sto mi nema one tezine u prsima i nedostatka zraka i sto napad krace traje a ovo mogu reci stalno samo sto nekad su bolovi neizdrzivi a nekad mogu se trpiti.Doktori snime ekg ,izvade krv kazu sve u granicama nastavit sa terapijom i zdravo .Zato molim da mi neko kaze strucan da li ovi simptomi mogu biti od zeluca. Unaprijed hvala