molim za odgovor!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
andri87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 24, 2009 1:20 pm

molim za odgovor!

Post od andri87 »

E ovako. Vec duze vreme mi se desava da jednom mesecno imam problem sa defekacijom, tj stolica je normalna,redovna ali defekacija je bolna i ponekad sa malo krvi na papiru,ali bez kapanja,curenja i sl. To traje par dana, i prodje samo od sebe. Bila sam kod hirurga i zakljucak je: anoskopskim pregledom uredan nalaz.E problem je u tome sto dok je meni stigao taj zakazani termin za hirurga moje tegobe su prosle, i u trenutku pregleda nisam imala nikakve probleme te vrste. Taj pregled sam obavila u oktobru, i evo pre 5 dana opet se desilo, s tim sto je sad mnogo bolnije, i sto se javilo na zidu rektuma sa spoljasnje strane neko kao zadebljanje, kao kvrzica u boji sluzokoze. Unosim dosta tecne hrane, ali problem se stalno ponavlja. Molim za odgovor, jer planiram da opet idem kod hirurga, al mi se ne mili jer je kao sto znate dosta neprijatno, pa ako imate neki savet, ili znate sta bi moglo biti, bila bih jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako zahvalna.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: molim za odgovor!

Post od MACHINE »

To su najverovatnije problemi sa hemorodima, unutrasnjim. A oni mogu dati razne komplikacije: bol, svrab, cesce defekacije, izmenu boje i konzistetnosti stolice, krvarenje, inflamacija...u svakom slucaju zna da smeta ali nije nista opasno po zivot.
Sead.A
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 28, 2009 1:56 pm

Post od Sead.A »

koliko god.imate?to je hemoroidalna bolest i sovetujem da jedete lesnu hranu i cesto prazneje creva bez posebnog napregajna,uzmite mast factu ili modoleks plus,plaknite vasem cmaru sa kamilicom.i ako imate zpek uzimajte laksativni sretstva za olaksajne stolice.poz
andri87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 24, 2009 1:20 pm

Post od andri87 »

Hvala na savetima i na odgovorima. Samo je problem u tome sto meni hirurg kaze da je nalaz uredan, vec drugi put i da nemam unutrasnje hemoroide, vec da je problem u tome da me tvrda stolica povredi iznutra i da je kao to. S tim sto ja aktivno treniram, pijem puno tecnosti, uglavnom samo kuvano jedem i tvrdu stolicu se ne secam kad sam imala. Al dobro. Trenutno tih problema nemam, ali opet hvala na trudu i odgovorima. Pozdrav!
p.s. 22 godine :)
Odgovori