Mlecni proizvodi i ishrana u toku lecenja Helicobakteri?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Dareeeee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2011 11:36 am

Mlecni proizvodi i ishrana u toku lecenja Helicobakteri?

Post od Dareeeee »

Postovanje,zanima me dal bi nekao mogao da mi odgovori na par postavljenih pitanja?
Pronadjena mi je Helicobakteri u organizmu dobio sam da pijem Amoksicilin i Fromilid plus Controloc,posto sam sportista zanima me dal mogu da pijem jogurt,mleko,jedem mladi sir,tunjevinu,kornofleks,bonzite i dal posle treninga mogu da pijem protein sa vodom,tecne amino kiseline ili bilo kakav suplement?!Plasim se da to ne utice na antibiotike ili na helikobakteri pa da se zbog toga duze lecim.Inace,nemam mucninu,ne povraca mi se i imam apetit,jedino osecam mali bol u gornjem delu zeludca i to nije prisutan stalno,verovatno sam imao srece sto sam odmah na prvi bol otisao kod doktota.Inace u poslednjih 10 dana(dok nisam dobio rezultate)jeo sam dosta supica i kuvane hrane ty krompir i povrce uz malo kuvanog belog mesa.
Hvala puno i nadam se da ce mi neko odgovoriti jer ne bih da izgubim mnogo kilaze,a ne bih ni da pogresim u odabiru ishrane ili uzimanja suplementacije na svoju ruku.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Re: Mlecni proizvodi i ishrana u toku lecenja Helicobakteri?

Post od Tajna.adresa »

Zelim ti srecu.I ja istu muku mucim,i na zalost smrsala sam...a inace nemam "viska" pa da mi je to sada okej...Sto god pojedem smeta mi...uvece obavezno " platim" bolovima ako u toku dana zgresim sa bilo cim normalnim.Najteze mi pada sto je zabranjeno voce, tipa narandzi koje mi jako nedostaju, prosto mi ih trazi organizam...ma cini mi se da bi ceo limun sad strpala u usta bez problema.
Vise ne znam sta da radim. Sto je najgore ne osecam boljitak od antibiotika , bilo je na nekih par dana bolje, i opet Jovo nanovo..
Danas sam cula za Bizmut...da je jako dobar,pa cu verovatno probati sa tim. Od Nexiuma me samo stomak jos gore boli. Ovo je grozno.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Mlecni proizvodi i ishrana u toku lecenja Helicobakteri?

Post od vasa »

meni je posle antibiotika bilo gore-u svakom pogledu pa i psihickom tako da sam i posle godinu dana na sedativima i antidepresivima-ne tvrdim da je to jedini uzrok al tad sam osetio vece tegobe i na kraju zavrsio kod neuropsihijatra-kamo srece da mi je neki doktor preporucio da i pre uzimanja antibiotika odem kod neuropsihijatra-)inace sam 2 puta uzimao antibiotsku terapiju) jer me to nerviralo pored svega ostalog-inace sam preosetljiv sto se nerava tice-i izgleda ostavilo posledice-a helikobakteriji to bas pogoduje--ne treba previse brinutiiii......
Gastroenterolog vise ne pridaje paznju helikobakteriji a i ja se opustio-naravno uz lekove-EGLONYL i RANITIDIN pored sedativa i antidepresiva i osecam se dosta bolje-a pre mesec dana sam vec prestao ranitidin -toliko mi je bolje sto se tice stomaka-
INACE IMAM I KOLITIS I PIJEM SALAZOPYRIN vec godinu dana
MOJA PREPORUKA DA NE PIJETE ANTIBIOTIKE AKO VAS BAS JAKO NE MUCI VEC DA PROBATE MALO HRANOM A TO SA HRANOM I SAM GASTROENTEROLOG MI NIJE HTEO RECI NISTA KONKRETNO NEGO DA SAM ISPITAM STA MI SMETA A DOBIO SAM NARAVNO I ONAJ SPISAK KAD SU MI UTVRDILI HELIKO..... no sve sam zivo izbegavao i nisam znao sta vise al kad sam poceo redovno ranitidin-i prestao da brinem zbog helikobakterije (koja i sama moze da se povuce) od tad mi je bolje.
Odgovori