Meka, sluzava stolica, cesti prolivi

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
blu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 27, 2009 12:14 am

Meka, sluzava stolica, cesti prolivi

Post od blu »

Imam problem sa mekom i sluzavom stolicom, cesto i proliv.Posle toga ostaje neugadan osjecaj u stomaku.
Dosta vodim racuna o ishrani, zdravo se hranim. Puno voca i povrca i vode.
Stanje je bolje ako pojedem dunju, pirinac, neki roizoto recimo i mekinje. TAda mi se stolica normalozuje , bude normalne konzistencije, lakse izadje i nema nikakvog neugodnog osjecaja posle odlaska na WC.
Ipak to je jako rijetko.Uglavnom imam meku i sluzavu stolicu. Uz to ,da napomenem, imam i blazi oblih hemoroida.
ZAnim me da li postoji neka hrana koja pomaze da se pravilno formira tvrda, tj. normalna stolica. Znam za mekinje ali nerado ih jedem ..:(
svi savijeti i iskustva su dobro dosli :)
hvala!
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: Meka, sluzava stolica, cesti prolivi

Post od MACHINE »

ma kakva hrana. Pravac na kolonoskopiju, imas ili nervozna creva ili zapeljanski oblik creva koji zahteva lecenje
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od quincekap »

Daj prvo stolicu na analizu.Koprokultura (na bakterije i GLJIVICE),protozoe,parazite,amebe....
Da nisi skoro uzimala neki antibiotik,kontraceptivne pilule?
Stres? Slatkisi?
blu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 27, 2009 12:14 am

Post od blu »

ne, nista od toga, samo neke suplemente ,u vidu vitamina i minerala..i to povremeno
otici cu na pregled, nadam se da nece biti neophodan taj ...skopija :lol: :roll:
hvala na savijetima!
Justitija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 10, 2010 12:10 am

Post od Justitija »

Blu,sve simptome koje si navela su mi vrlo poznati,jer ih ima i moja mama godinama,a radi se o hronicnoj upali creva iliti ulcerozni kolitis.Mada,ne mora da znaci da ga imas i ti,meni se desila slicna situacija kad sam imala nekih 12 godina,2 godine sam imala te tegobe,lekari nisu nasli konkretni uzrok i prosli su me jednostavno.Najbolje je da odes kod dobrog strucnjaka i proveris sve.
Odgovori