Masna jetra ili i nešto drugo
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 20, 2009 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Masna jetra ili i nešto drugo
Pozdrav svima sa foruma, ukoliko neko ima slične simptome ili je lekar molim vas da mi odgovori a radi se o sledećem. Imam 32 godine, 105kg, 187cm, povišene jetrene enzime, holesterol 6, trigliceride 3. pored ovih loših rezultata imam česte bolove u desnom delu ispod pazuha bol se prostire u leđa i ispod rebara prema želucu i dalje ispod rebara, veoma je neprijatan (oštar,žarući) ponekad praćen podrigivanjem i prenosi se od želuca ka gore sa pulsiranjem u kičmi.
Trebalo bi da uradis ultrazvuk jetre da bi znao da li je masna jetra ili ne. Ja sam je imao i veoma lako sam je doveo u normalu. Kolike su vrednosti enzima? Ja sam imao ALT 124 pre oko 1 god, sada imam 51, svako vadjenje krvi ALT je padao za oko 20. Redukovao sam ishranu, uveo dosta povrca, maslinovo ulje, povecaoi kretanje, tako sam smanjio i holesterol sa 6.3 na 3.4... trigliceride sa 2.0 na 0.65... Bitno je da ti to utvrde ultrzvukom abdomena, ne verujem da je moguce dijagnostifikovati drugacije. Pozdrav.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Navodno masna jetra ne daje nikakve bolove. Jetra ne boli, boli samo kada je uvecana pa prileze na rebra (nesto tu...). Inflamacija moze biti uzrokovana virusima, stoga nije na odmet test na HBV i HCV, a mozda i na HAV (zutica), mada pregled kod interniste bi to trebalo da ti kaze... tj. uputi.
Bye bye little lady
Vjerovatno je masna jetra u pitanju zato sto imas i povecane trigliceride....obavi uz i na dijetu....ne boj se ako nisi rizicna skupina ne moras da se testiras na hepatitise ovdje malo na forumu to vise forsiraju
Ti lijepo odradi uz i redukuj ishranu smanji kilazu ali nemoj gladovati jer i gladovanje dovodi do masne jetre...
Jtra boli kad je masna ali vise ta bol podsjeca i dolazi od zuci kao i moguca disfunkcija debelog crijeva mozda zbog pretjerane masne ishrane...uostalom kada jetra ne funkcionise ok tj kada je masna onda i zuc se buni,zeludac i crijeva...ne boj te se....veoma brzo se lijeci masna jetra ako se pridrzavate zdrave ishrane...proljece je pa je puno zelenila na pijacama i pripremajte sebi dosta zelja...domaceg sira..jogurta iii dooosta tecnosti ne zaboravite najmanje osam casa vode dnevno.....setajte i sto vise hodajte(ne pretjerano opet)
Ako se stanje ne popravi(za mjesec-dva) ONDA SE TRAZI DRUGI UZROK koji onda poteze testiranje na neke viruse,kai i autoimune bolesti...
Ti lijepo odradi uz i redukuj ishranu smanji kilazu ali nemoj gladovati jer i gladovanje dovodi do masne jetre...
Jtra boli kad je masna ali vise ta bol podsjeca i dolazi od zuci kao i moguca disfunkcija debelog crijeva mozda zbog pretjerane masne ishrane...uostalom kada jetra ne funkcionise ok tj kada je masna onda i zuc se buni,zeludac i crijeva...ne boj te se....veoma brzo se lijeci masna jetra ako se pridrzavate zdrave ishrane...proljece je pa je puno zelenila na pijacama i pripremajte sebi dosta zelja...domaceg sira..jogurta iii dooosta tecnosti ne zaboravite najmanje osam casa vode dnevno.....setajte i sto vise hodajte(ne pretjerano opet)
Ako se stanje ne popravi(za mjesec-dva) ONDA SE TRAZI DRUGI UZROK koji onda poteze testiranje na neke viruse,kai i autoimune bolesti...