Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.
Imam neke dosadne bolove u lijevoj strani ispod pupka. Više je dosadan bol nego ono da se moram hvatati za stomak,presavijati se i sl.Prilikom vršenja velike nužde, primjetio sam da mi je izašla samo neka prozirna sluz, nema stolice niti šta više. Jednostavno sama gnoj ili ti sluz. Da li je se još neko susretao sa sličnim problemom?!
Danas radio Fleksibilna rektoskopiju.
Nalaz i mišljenje ljekara specijaliste:
Indikacija: hematohezija per anamnesis
Vanjski nalaz: Uredan nalaz
Fleksibilnim aparatom se uđe u dubinu do 50 cm.
Sluznica pregledanom dijela urednog nalaza.
Na izlasku vidljiv vijenac blagih hemeroida intaktne površine.
DG: Noduli cheamorrhoidales interni
TH: Higijensko-dijetetske mjere,dat savjet
Faktu ung. x1
Preporuka: Kontrola po potrebi.
Nemam pojma.. Ali bitno je da je OK. Rekli su mi da se Fleksibilna rektoskopija radi do 15 cm, meni su išli do 50 cm da se 100% uvjere da nema ništa ili da ima nešto na mjestu koje mi je bolno. Danas sam išao u WC, i stolica je bila normalna. Moguće je da je bila neka upala ili šta već. Ali ipak ja idem u ponedeljak svom doktoru,pa ćemo da vidimo šta i kako je. Radio sam prije toga (prije na 5-6 dana) UZ i vadio krv. UZ je ok, analiza krvi OK (Sedimentacija je bila 2/4) ali sam imao povišen RCRP (0-3 a kod mene je bio 8+) i ALT mi je bio za 4 iznad normale (15-65 a kod mene je bio 69). U urinu su mi pronašli bakterije i to BROJNE. Što sam sanirao. Međutim ne znam koja je mogućnost,dan prije sam pio čajeve za probavu (čišćenje), pa da li je moguće da nije od toga?!
[img] http://imageshack.us/f/694/9qbc.jpg/[/img] Mjesto "bola" ali više puta osjećam neko žarenje na tom mjestu (označeno zelenom bojom).
I da zaboravio sam ti reći da ja nikada ne uzimam lijekove "na svoju ruku". Kada me glava/zub/ ili ti šta već boli, rijetko kada da popijem bilo kakav lijek dok ne popričam sa docom. Radije ću podnositi bol nego se trovati raznim tabletama. A razlog toga je da sam znao piti i uvijek sam se osjećao loše posle te tablete. Nisam alergičan niti na jedan sastav tog lijeka, koji je inače za ublažavanje bolova, nego osjećaj u stomaku bio bi mi čudan nakon tog lijeka. I kad ga vidim, ja ga (Caffetin) zaobilazim na dugo i široko. Bolje je se smiriti, popiti čaj i to je to.
Aco pošto vidim da se ti koliko toliko razumiješ u to, možeš li mi reći odprilike gdje su došli sa tim pregledom od 50 cm. Ja sam osjećao da mi je ispod lijevom rebra dolazilo to crijeva ali opet nisam siguran. I međuostalom kolika je dužina debelog crijeva?