Ljudi upomoc Opstipacija!!!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
blueagle91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2012 9:10 am

Ljudi upomoc Opstipacija!!!

Post od blueagle91 »

Pozdrav svima, nov sam ovde pa evo umesto da se lepo javim, javljam se sa mukom veliko.

Naime prekjuce sam dosao sa VMA imao sam Miokarditis i zbog toga sam 16 dana lezao tamo, i sad isao sam redovno ja u kupatilo na praznjenje, ali posto sam dobio zabranu kretanja zbog srca, sada imam muku veliku.

Imam ja nagon da idem u kupatilo, ali stolica je tvrda da ne mogu. Evo sta sam do sada radio, pio mleko, jogurt jedem one Musle, integralni hleba, uzimam tecnosti u velikim kolicinama, sada cu da probam suve sljive jer sam procitao da omeksavaju stolicu i olaksavaju stvari.

Nisam nista od laksativa, mislim na ove lekove itd, probao jos uvek, krecem se sada setam po kuci malo napolji, ne daleko od kuce ipak :) hehe

Da li neko ima neki savet jos, nesto da mi omeksa stolicu, da li je to moguce?

E da otkako jedem musle i navaljujem na jogurt onaj probiotik i pijem tecnosti, danas je meksa stolica i ispustio sam gasove sto recimo juce nisam mogao, sto po mom misljenju znaci deluje ovo sto radim, tako?

Hvala svima unapred,

Pozdrav, i da malo je HITNO!
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm

Re: Ljudi upomoc Opstipacija!!!

Post od Rouzi »

Da vam kazem,da super korigujete ishranu.Uzela sam knjigu "PUTEVI ZDRAVLJA"
"ZATVOR"
Dobro cini bilo koja telesna aktivnost,pogotovo svakodnevna jednocasovna setnja u vecernjim satima,gde ce vam creva bolje variti,a jacacete i trbusne misice.Probajte naci Buljavu travu,caj, u apoteci-ili prodavnici zdrave hrane.Buljava trava drzi creva vlaznim,sluzavim.U solju kipuce vode dodajte jednu kasicicu buljave trave,ostavite da se ohladi,procedite,i popijte celu solju naiskap,sa sokom od pomorandze ima prijatniji ukus.U musle koje vam preporucujem da OBAVEZNO jedete,Jednom dnevno-Musle mozete potopiti 15 min u probiotik jogurt- u te musle stavite i 5-6 sitno iseckanih suvih sljiva,bez kostica,i jednu oljustenu isecenu na kockice pomorandzu.(Svaki dan morate popiti bar jednu casu jogurta samog ,ili ako jedete muzle u jogurtu ,to je isto..)Do 2 lite caja -/kamilica vam je dobar caj/-dnevno pijte.Izbegavajte kolace,torte,kafu,cokoladu,beli hleb..Redovno jedite voce:jabuku,krusku,korenasto povrce..Evo vam recept protiv OPSTITACIJE:Na prazan stomak pojesti salatu od kupusa i cvekle.Sirov kupus sitno iseci-uzmite kolicinu velicine vase pesnice-.Oljustiti jednu cveklu,izrendajte je i zacinite sa pola kasice kafene kima-zacin-i jos dodajte djumbir..Kad god jedete,Popite 2 case vode posle jela.Opet jedan recept protiv zatvora:Ujutro rastvoriti med u casi tople vode i popiti na gladan stomak.Sve najbolje!!
blueagle91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2012 9:10 am

Post od blueagle91 »

Rouzi hvala lepo na savetima

Eto nisam znao za tu Buljavu travu nadam se da je ima u ovom mom Smederevu negde.
E pa nadam se da ce ovo sve pomoci da me prodje vise i da mogu da odem u kupatilo normalno ili bar lakse da se otarasim ovoga, ubi me to lezanje nacisto.

Hvala jos jednom na savetima i javljanju i lepim zeljama, svakako javicu da li sam se otarasio ovog problema, suve sljive vec jedem ovako posto mogu ali i musle i jogurt uzimam u vecim kolicinama jer ga obozavam.

Opet hvala pozdrav sve i Vama najbolje
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm

Post od Rouzi »

Pokusajte pronaci tu Buljavu travu u Biljnim apotekama,ili ako negde na vasim pijacama postoje tezge gde travari prodaju lekovite trave,ili u nekim Prodavnicama Zdrave hrane-ako imate u vasem gradu.Iskreno vam zelim mnogo dobrog..!!
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Meni musle pomazu al pripremam ih tako sto prethodno vece ih stavim u vrelo (pola vode pola mleko) jer mi bolje reaguje nego samo sa samim mlekom ili jogurtom.
Mozda bi najbolje bilo sa vodom al mi je neukusno.
Venera14
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2011 9:57 pm

Post od Venera14 »

U poslednje vreme za optipaciju jedem eurokrem sa hlebom i popijem 2 case jogurta, nema sanse da stolica bude tvrda, i da ne mozes da se ispraznis :))))) Deluje odmah!
Odgovori