LINEX da li je moguce?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Jekili963
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 8:21 pm

LINEX da li je moguce?

Post od Jekili963 »

Da li je moguce da zbog upotrebe linexa se javi krv u stolici? Inace koristim linex jer mi je dotorka ne vezano za creva na nekom snimku slucajno videla dosta gasova u crevima, cesto sam i imala ne redovnu stolicu... I tako mi se javi i ovaj problem da na toalet papiru ostaje nakon stolice krv, negde pri kraju pakovanja linexa.
Da li je moguce da mi je to linex izazvao?
armina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 10:37 pm

Post od armina »

Niosam neki strucnjak ,ali nebi trebao .Kod mene muz zna cesto piti linex ,ali on ima problema sa cestim stolicama . Najbolje ti je procitaj nus pojave u kutiji ,dok ti se neko strucan ne javi.Pozdrav :)
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Nebi smelo niti pod tackom razno da se to desava od Linexa. Mora da postoji neki ozbiljniji problem. Kakva je krv koju nalazite an toalet papiru. Ukoliko je Vi definisete kao krv (crvene boje), onda je verovatno sveza i nesvarena sto znaci da moze poticati od externih ili internih suljeva, eventualno nekog problema sa kolonom (kolitis, kron, polipi...). Ima li sluzi i krvi u stolici?

Ovde mozemo pisati dosta o tom problemu, ali ja ipak ne bih cekao dugo i otisao bih kod gastroenterologa na rektoskopski pregled!
hunter
Stalni član
Stalni član
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

hunter napisao:Nebi smelo niti pod tackom razno da se to desava od Linexa. Mora da postoji neki ozbiljniji problem. Kakva je krv koju nalazite an toalet papiru. Ukoliko je Vi definisete kao krv (crvene boje), onda je verovatno sveza i nesvarena sto znaci da moze poticati od externih ili internih suljeva, eventualno nekog problema sa kolonom (kolitis, kron, polipi...). Ima li sluzi i krvi u stolici?

Ovde mozemo pisati dosta o tom problemu, ali ja ipak ne bih cekao dugo i otisao bih kod gastroenterologa na rektoskopski pregled!
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

...
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Ne moze izazvati krvarenja. Uzmi ESI Fermental, kosta 300din za 15 dana i bolji je.
Korisnikov avatar
Jekili963
Novi član
Novi član

Post od Jekili963 »

Hvala na odgovorima svakako cu otici kod doktora, samo vec 7-8 dana mi se desava da na toalet papiru ostaje svetla krv i stolica mi je tvrda, mislila sam da je mozda zbog toga sto ja inace imam poteskoce sa stolicom i da mi je to linex jos podstakao da bude jos tvrdja pa da se mozda povredjujem pri vrsenju nuzde. Ali verovatno nije, nema sta me nece snaci... A od cega se dobijaju hemoroidi ili se sami od sebe jave?
Pozdrav
P.S. ima li mozda nesto sto bi mogla da koristim po tom pitanju dok ne odem kod doktora?
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

Tvrda, linex... svejedno opet ne bi trebalo. Imas liobif u tecnom stanju pravi ga torlak, probao bi umesto linexa njega. Ako je svetla krv, 80 % ti je od suljeva. Oni nastaju i sami od sebe i od dugog sedenja nepravilne ishrane itd. Dosta faktora! Za njih bi pio i rektalno koristio domace kantarionovo ulje, ali bih se ipak uverio da li su suljevi ili je nesto ozbiljnije. Ukoliko imas externe - spoljasnje to bi morala osetiti kao bol ili jako peckanje na rektumu, nerocito posle vrsenja velike nuzde.

Znaci, ipak prvo lekar, a do tad kantarionovo ulje i normalna ishrana (izbegavaj cigare i ljuto)!
Korisnikov avatar
Jekili963
Novi član
Novi član

Post od Jekili963 »

Hvala, prilicno se zdravo hranim, ne pusim ali dobro... Javicu sta je bilo kod doktora!!! Probacu sa kantarionovim uljem a sada sam malo ispirala sa zalfijom,mada nemam svrab nikakav. Da li je zalfija dobra za ovo? Mozda da pocnem malo i da je pijem?
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

Zalfija je ok, ali kazem ti kantarion je zakon, mada nije bas jednostavan za upotrebu! NArocito ako su unutrasnji. Neki moji prijatelji su to resili korenom jedne biljke, neznam kako se zove (ali znam kako izgleda) i njega su sitno seckali i stavljali u med, jeli i mazali.
Ipak ti kod doktora sto pre, pa javi sta je bilo!
Korisnikov avatar
Jekili963
Novi član
Novi član

Post od Jekili963 »

Jao opet ja a reci mi samo da li znas gde da trazim kantarionovo ulje, gde se to kupuje i ako ti nije problem da se raspitas kod tih prijatelja sta su tacno rendali u med i kako su to koristili?
HVALA ti i izvini sto te smaram :) Pozz
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Najbolja cajna mesavina za GIT je u jednakom odnosu skuvani zalfija, kamilica, kantarion i neven (moze pride i nana). Imas u bioradnjama cajeve pa samo pomesas. Supena kasika na 2.5dl kljucale vode.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

MACHINE napisao:Ne moze izazvati krvarenja. Uzmi ESI Fermental, kosta 300din za 15 dana i bolji je.
Bas sam trazila Esijev Fermental; nema ga u svim apotekama, uzela sam Probiotic. Da li je Fermental bolji od Probiotica? Inace, imam problem sa opstipacijom...
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Obzirom na to, i da je krv svetla, meni to potpuno izgleda kao hemoroidi. Posto nemas nista spolja vidljivo verovatno su unutrasnji pa pokusaj sa nekim cepicima za hemoroide.
Probiotici koje navodis lako mogu da ti pogorsaju opstipaciju, pa oni se najcesce uzimaju za dijareju. Posto se pominje ESI, videla sam u prospektu ovog proizvodjaca "aloe vera colon cleanse", koji pored probiotske kulture ima aloju i jos neke biljke i pise da je za akutnu i hronicnu opstipaciju. Mozda pre tako nesto da probas. Imali su ESI u Lili apotekama. A sigurno u apoteci imaju i druge biljne varijante za opstipaciju, pa pitaj. Naravno i tradiocionalne suve sljive mogu da pomognu.
Ovo sto uzimas jeste za gasove, ali je za suprotan problem od tvog! Verovatno ih i imas jer ne praznis creva redovno, pa najpe pokusaj da resis taj problem.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Ejmi, hvala! Probacu i to, ne znam sta sve do sada nisam...
Odgovori