Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 20, 2008 4:10 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 9:07 pm
Postovi: 1484
Lokacija: VMA
Može ali nije preporučljivo zbog mogućih burnijih reakcija. Ako ste već hteli, trebalo je da ih primite pre početka terapije.

_________________
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 24, 2008 9:27 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 7:22 pm
Postovi: 2202
Lokacija: Nemacka
Dragane u pravu ste, ali je na zalost sa malim detetom i Kronom koji mi u celoj toj guzvi jos pravi opsti haos u zivotu, nisam mislila unapred u ovom pravcu, a sada je kasno.
Sad bi trebalo da idemo na put gde se savetuje da se neke vakcine prime i eto sedim i razbijam glavu sta da radim.
Izvinite sto vas gnjavim ali sta znaci burnije reakcije?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jun 28, 2008 6:02 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 9:07 pm
Postovi: 1484
Lokacija: VMA
Cuvajte se, unosite kvalitetnu i multivitaminsku ishranu, dovoljno se odmarajte i nece vam biti neophodna vakcinacija. Sto se burnijih reakcija tice, svakako vakcinom budite imuni sistem i terate ga da stvara odbranu, koja je u slucaju autoimunih bolesti i imunosupresivne terapije suprimirana... necete vakcinacijom dobiti bolest jer to nisu zive vakcine ali jesu atenuirane, pa sve one nuspojave koje su navedene u upustvu mogu biti zastupljene znatno u vecem procentu i znatno burnije.

_________________
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 10:27 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 7:22 pm
Postovi: 2202
Lokacija: Nemacka
Da li smem da pijem Ginkobilobu za bolju koncentraciju ako i dalje pijem Azathioprin + Budenofalk?

Lekar mi je rekao da se potrudim da unosim vitamine kroz hranu pre nego u tabletama, a da niposto ne uzimam nista za podizanje imuniteta (sto je i logicno).

E sad Ginko poboljsava cirkulaciju i koncentraciju, pa se nadam da ne spada u zabranjenu grupu, a u ovom trenutku mi je to zaista potrebno....

Inace sam gastro mi je dao vakcinu protiv gripa. Za razliku od prosle godine (kada nisam pila Azathio, pa je vakcinacija prosla bez reakcije) ove godine sam imala reakciju iako nije bila strasna. Jedan dan sam se osecala bolesna i jos par dana slaba, no to je proslo. O drugim vakcinama trenutno i ne razmisljam.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Nov 30, 2008 4:09 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm
Postovi: 673
MOzes koristiti Ginko. Mada mozes i i za jacanje imuniteta, AZP bi trebalo da msanjuje samo lokalni imuni odgovor kod kolonocita i da je najbolje ne postici sistemsku imunosupresiju, bar je pozeljno zbog raznih nusefekata. Dakle, ako je krvna slika u najboljem redu sa kompletnom DLF onda mozes i supelemente u vidu minerala i vitamina, enzima i koenzima...zavisi sta je kod teeb potrebno za remisiju: lokalni odgovor ili sistemski


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Nov 30, 2008 8:24 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm
Postovi: 1468
@ MACHINE
Divno objasnite mi kako to mislite da imuranom postignete lokalni odgovor na nivou sluznice kolona ako se uzima per os i pripada grupi antimetabolita koji neselektivno inhibiraju sintezu DNK u svim labilnim celijskim populacijama ??A mozda mozete objasniti kako je to epitel kolona ukljucen u imunoloske procese u toku IBD i da li su konkretno ukljecene cilindricne ili peharaste celije ili mozda obe ove populacije??


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 02, 2008 2:28 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm
Postovi: 673
Sta pokusavate??? Imunomodulacija nije isto sto i imunosupresija!!! Mehanizam dejstva derivata 6-merkaptopurina je lepo objasnjen u knjizi prof. Milenka Ugljesica. Imunosupresivnost u smislu supresije kostane srzi (leukopenija, limfocitopenija...) nisu uvek primarni efekat...dakle, moguca je modulacija imunog odgovora takoreci samo na nivou GIT-a bez dodatnih nezeljenih sistemskih efekata. Kostana supresija je potrebna onda kada pacijent ne reaguje na minimalne inicijalne doze AZP-a. Konacno, studije pokazuju, imam taj text, da je zapravo krivac izmenjena saprofitna flora i redukcija fecalibacterium prausnitzii. Dakle, nema ni govora o autoimunosti vec o abnormalnom odgovoru lokalnog crevnog imuniteta prema dobrocudnim bakterijama jer reaguju na bakteriju kao na preznetujuci antigen a za posledicu imamo inflamatorne procese...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 02, 2008 11:43 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm
Postovi: 1468
"Nije autoimunost nego abnormalan odgovor........" odnosno molekularna mimikrija........ tj nije sija nego vrat :roll: ocigledno je da nemate pojma o bazicnoj imunologiji , samom konceptu autoimunosti i stvaranju uslova za razvoj iste.Molekularna mimikrija je potencijalni mehanizam i kod Reitera i Sy Bechterew i kod APGN i nije nista novo da je saprofit ili patogen okrivljen za poliklonalnu aktivaciju ili molekularnu mimikriju.A vi ocigledno ne znate kakva je kaskada dogadjaja koja sledi nakon aktiviranja CD4 +T fenotipa i koja predstavlja cilj dejstva antimetobolita koji se daju u terapiji jer nema klinicke slike i morfoloskog supstrata bez talasa proliferacija limfocita ,a to je ono sto je osnovni mehanizam i sto ste trebali da procitate u toj divnoj subspecijalistickoj knjizi.A vi ste se uhvatili za kostanu srz koja je cisto fokus nus efekta ,a primarno dejstvo je (ako vec hocete precizno) su limfni cvorovi kao sekundarni limfoidni organi u kojima se odigrava imuni odgovor,mada kada krene proliferacija limfociti su diseminovani svuda.Ono sto je prvo trebalo da procitate , i sto je inicijalno i namenjeno pacijentima je uputstvo za korisecenje.Ali vi ste se uhvatili subspecijalisticke knjige niti navodite dozu za imunosupresiju,dozu za imunomodulaciju,niti mehanizam dejstva, kriterijume za selekciju pacijenata za odredjene vidove th(cak je i pitanje da li je to ta knjiga uopste, ko zna gde ste vi to procitali) i u svakom svom postu pricate "o izbegavanju nezeljenih efekata " ,kojih :o Dozno-zavisnih,dozno-nezavisnih.Sve krajnje neprecizno i nekonzistentno.I jos preporucujete drugima sta rade.Za vasu informaciju krece se od Abbas-a a na kraju se stize do razlicite subspecijalisticke pregledne literature pa da mozete da tvrdite da vi o tome nesto znate.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 02, 2008 4:14 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm
Postovi: 673
Izvrsicu klasicnu tipizaciju iznetih "uzoraka": samo teorijska nagadjanja, bez ikakvog uporista u praxi. Malo su vam se zbrkali termini...bakterije nisu celije vlastitog tkiva vec strani stanovnici. Autoimunost je po def. usmerenost umih mehanizama na vlastite celije, od kojih se odredjene grupe prezentuju kao antigen. Napad imuniteta na bakterije GIT-a NIKAKO nije autoimunost vec pogresno usmeren lokalni imunitet creva na bakterije koje se njemu prezentuju kao strani uljezi. Sto se tice Imurana i tu gresite. Odziv imuniteta je dozno zavisan od kolicine 6MP metabolita. Po vama sve sto se proguta (per os) deluje sistemski. U proslom postu ste naveli tu glupost. Onda po vama i aminosalicilati isto tako deluju, iako se zna da je sistemska resorpcija minimalna kako bi kao bolus stigli do creva i ispoljili zeljeno LOKALNO dejstvo. Drugo, brkate termine poput nezeljena dejstva i zeljene reakcije tj. nisu vam sasvim jasni, pa ono sto je nezljeno dejstvo smatrate za jedan od + aspekata delovanje istih. Imuran se u IBDu koristi slucjano na principu "ajde da probamo", uostalom kao i sve do sada (Nana Swartz koja je lecila tenisere od RA)...penicilin je otrkriven slucajno, da Fleming nije slucajno prosuo posudicu i dalje bi se umiralo os smesnih bolesti. Zato me se prodjite neuspelih pokusaja da ovo napravite egzaktnom i preciznom naukom kada i vrabci na grani znaju da to nije moguce. Uzalud trosite vreme. Ja mislim da je svako svestan toga da u istoriji medicne nema ni jednog naucnika koji je otkrio LEK za neke od ovako teskih bolesti. Zamislite taj pasurd: na sta bi danas svet licio kada bi Tesla, Pupin, Fon Nojman, Turing, Hubble...razmisljali i radili kao lekari. Pobogu, jos uvek biste se vozili u cezama i pisali uz pomoc svetla sveca(natrijumov spekatar boja pri sagorevanju) ...zaista nema razloga da nastavljamo raspravu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 02, 2008 4:30 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm
Postovi: 1468
Sve bolje od boljeg jos jedan reformator nomenklature koji naravno nema pojma o istoj vec bi eto redefinisao sve od pocetka "uzdajuci se u providjenja".Vi ste ti koje ovde lupa gluposti nemajuci pojma o sustini zivotnih procesa ,a kamoli o patofiziologiji IBD ili bilo cega drugog.Pravite problematicne generalizacije i analogije sa vasim "superkompjuterima" i ostalim stvarima bez ikakvog znanja o postulatima fiziologije .Jedino sto je ovde zbrkano je vasa psiha u eto nekom suludom pokusaju da ispravite nesto o cemu nemate blage veze.Pravite analogiju izmedju resorpcije Imurana i aminosalicilata?? Na osnovu cega samo da mi je znati,pa vi ne znate ni sta su te supstance po hemijskoj strukturi,a hocete da diskujete o njihovoj farmakokinetici zasto se ovaj resorbuje a drugi ne.Zasto se aminoglikozidi ne resorbuju a penicilini da??Eto vam pitanje za razmisljanje mozete povuci neku paralelu sa racunarima ili sistemima za klimatizaciju mozda i ubodete tacan odgovor.A ako vam Mb.Crohn napravi stenozu postoji opcija da vas operise robot ,a ne hirurg.Samo u slucaju da vas operise robot ne preporucujem anesteziju za slucaj da pogresno zasece.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Lek Azethioprin
PostPoslato: Pet Mar 27, 2020 1:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 27, 2020 1:47 pm
Postovi: 1
Lokacija: Beograd
Pozz, ne mogu da se snadjem gdje da nadjem info o korona virusu, kakve su preporuke za podizanje imuniteta, imaju li neke tablete ili samo vitamini kroz voće i povrće?

_________________
Moj Blog:
https://www.tararafting.com/?lang=sr


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Lek Azethioprin
PostPoslato: Pet Mar 27, 2020 2:45 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Једино што сам пронашао и успешно деценијама користио као превентиву против вируса је ово и ништа друго: http://www.aca.rs/index.html?stranica=saveti/zdravlje/imunitet

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 93 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: