Ksantogranulomatozni holecistitis
Ksantogranulomatozni holecistitis
Molim Vas,da li neko moze da mi napise nesto o ksantogranulomatoznom holecistitisu?Unapred hvala!
Jos da mi je znati kako su vam postavili Dg??? Ako nisu radili ERCP, onda ne znam? Ako jesu, zasto vam do sada nisu uradili holecistektomiju???
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
http://www.ajronline.org/cgi/content/full/174/4/979 Nadjoh ovaj rad na netu pa tu citav taj xantogranulomatozni holecistis moze imitirati skirusni karcinom
recimo.Ima svoje EHO i CT karakteristike (ali onako uopstene i tumacene kao zadebljanje zida, bez PH nista) .Inace ne bi me cudilo da je i ishrana bila bogata holesterolom pa da sam proces donekle podseca na aterosklerozu posto je i patomorfologija gotovo ista(foam cells i dezmoidna reakcija).
recimo.Ima svoje EHO i CT karakteristike (ali onako uopstene i tumacene kao zadebljanje zida, bez PH nista) .Inace ne bi me cudilo da je i ishrana bila bogata holesterolom pa da sam proces donekle podseca na aterosklerozu posto je i patomorfologija gotovo ista(foam cells i dezmoidna reakcija).
U buduce takva pitanja postavljajte na podforumu "opste strucne diskusije", pa Vi ste KOLEGA!!!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]