Krvava stolica
Krvava stolica
Danas mi se desilo po prvi put da imam krvavu stolicu.Inace tokom nuzde sam se naprezao.Moram napomenuti da sam nekih zadnji do nedelju dana jeo samo suvlju hranu.Nemam nikakve bolove u stomaku.Molim vas da mi odgovorite sta bi to moglo biti? hvala unapred
Re: Krvava stolica
To je besmisleno formulisano pitanje. U suštini "odakle krv u stolici"
Ima milion razloga za pojavu sveže, crvene krvi u stolici.
Po tim podacima koje dajete reklo bi se da su hemoroidi, ali mogu za budu inflamatorne bolesti debelog creva, divertikulumi, druga zapaljenja i povrede rektuma, čak i maligne bolesti i ko zna šta sve a da mi sad ne pada na pamet.
Ima milion razloga za pojavu sveže, crvene krvi u stolici.
Po tim podacima koje dajete reklo bi se da su hemoroidi, ali mogu za budu inflamatorne bolesti debelog creva, divertikulumi, druga zapaljenja i povrede rektuma, čak i maligne bolesti i ko zna šta sve a da mi sad ne pada na pamet.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 22, 2014 4:20 pm
Ukoliko je krv sveža, svetle boje, sigurno su u pitanju hemoroidi.Nažalost kada ih jednom dobijete dok ih ne operišete nećete ih se rešiti. Postoje brojne kreme i čepići koji privremeno ublažavaju muke i naizgled rešavaju problem, međutim posle nekog vremena ponovo se javi krvarenje, a kasnije i bol i svrab. Novom THD metodom operacije hemoroidi se trajno otklanjaju, i kako se pri ovoj operaciji zatvara put krvi u hemoroidalne vene ne postoji nikakva šansa da se hemoroidalni čvorovi ponovo pojave.Bjeli napisao:Danas mi se desilo po prvi put da imam krvavu stolicu.Inace tokom nuzde sam se naprezao.Moram napomenuti da sam nekih zadnji do nedelju dana jeo samo suvlju hranu.Nemam nikakve bolove u stomaku.Molim vas da mi odgovorite sta bi to moglo biti? hvala unapred
Ja bi ipak prvo probao sa dijetom i posebnom higijenom uz cepice i kreme i verujem da mogu na duzi period da se otklone--da nemas nikakvih tegoba a desava se da i nestanu godinama--pa sad-ako nije nesto bas strasno treba pokusati.
NARAVNO -doktor treba da utvrdi da li su samo suljevi --ne daj boze??'''
NARAVNO -doktor treba da utvrdi da li su samo suljevi --ne daj boze??'''
Postovani,
vec duzi period imam problem sa hemoroidima koji resim pomocu kreme i on se povuce,on mi je izasao zbog tvrde stolice,medjutim kada se hemoroid povuce nekada mi posle tvrde stolice ne izadje,a nakon mekane(normalne)stolice izadje,zasto?Ali u poslednje vreme posle nuzde(samo kada imam tvrdu stolicu)vidim krv na papiru.Pretpostavljam da je zbog hemoroida jer se posle iste poveca.Da li imam razloga za zabrinutost i sta mi je ciniti?Hvala unapred
vec duzi period imam problem sa hemoroidima koji resim pomocu kreme i on se povuce,on mi je izasao zbog tvrde stolice,medjutim kada se hemoroid povuce nekada mi posle tvrde stolice ne izadje,a nakon mekane(normalne)stolice izadje,zasto?Ali u poslednje vreme posle nuzde(samo kada imam tvrdu stolicu)vidim krv na papiru.Pretpostavljam da je zbog hemoroida jer se posle iste poveca.Da li imam razloga za zabrinutost i sta mi je ciniti?Hvala unapred
Zato što nastajanje hemoroida nema veze sa oblikom stolice. Tvrda stolica doduše može da izazove oštećenje, uostalom neprijatna je i za one koji nemaju hemoroide.
Hemoroidi su direktna posledica preopterećene jetre. Jetru rasteretimo sa ozbiljnim promenama u načinu života i ishrane.
Hemoroidi su direktna posledica preopterećene jetre. Jetru rasteretimo sa ozbiljnim promenama u načinu života i ishrane.