Krvava stolica

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Bjeli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 9:54 pm

Krvava stolica

Post od Bjeli »

Danas mi se desilo po prvi put da imam krvavu stolicu.Inace tokom nuzde sam se naprezao.Moram napomenuti da sam nekih zadnji do nedelju dana jeo samo suvlju hranu.Nemam nikakve bolove u stomaku.Molim vas da mi odgovorite sta bi to moglo biti? hvala unapred
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Re: Krvava stolica

Post od Filip »

To je besmisleno formulisano pitanje. U suštini "odakle krv u stolici"
Ima milion razloga za pojavu sveže, crvene krvi u stolici.
Po tim podacima koje dajete reklo bi se da su hemoroidi, ali mogu za budu inflamatorne bolesti debelog creva, divertikulumi, druga zapaljenja i povrede rektuma, čak i maligne bolesti i ko zna šta sve a da mi sad ne pada na pamet.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Nevenka Nena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2014 4:20 pm

Post od Nevenka Nena »

Bjeli napisao:Danas mi se desilo po prvi put da imam krvavu stolicu.Inace tokom nuzde sam se naprezao.Moram napomenuti da sam nekih zadnji do nedelju dana jeo samo suvlju hranu.Nemam nikakve bolove u stomaku.Molim vas da mi odgovorite sta bi to moglo biti? hvala unapred
Ukoliko je krv sveža, svetle boje, sigurno su u pitanju hemoroidi.Nažalost kada ih jednom dobijete dok ih ne operišete nećete ih se rešiti. Postoje brojne kreme i čepići koji privremeno ublažavaju muke i naizgled rešavaju problem, međutim posle nekog vremena ponovo se javi krvarenje, a kasnije i bol i svrab. Novom THD metodom operacije hemoroidi se trajno otklanjaju, i kako se pri ovoj operaciji zatvara put krvi u hemoroidalne vene ne postoji nikakva šansa da se hemoroidalni čvorovi ponovo pojave.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Ja bi ipak prvo probao sa dijetom i posebnom higijenom uz cepice i kreme i verujem da mogu na duzi period da se otklone--da nemas nikakvih tegoba a desava se da i nestanu godinama--pa sad-ako nije nesto bas strasno treba pokusati.
NARAVNO -doktor treba da utvrdi da li su samo suljevi --ne daj boze??'''
lisica22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 25, 2013 5:22 pm

Post od lisica22 »

Postovani,
vec duzi period imam problem sa hemoroidima koji resim pomocu kreme i on se povuce,on mi je izasao zbog tvrde stolice,medjutim kada se hemoroid povuce nekada mi posle tvrde stolice ne izadje,a nakon mekane(normalne)stolice izadje,zasto?Ali u poslednje vreme posle nuzde(samo kada imam tvrdu stolicu)vidim krv na papiru.Pretpostavljam da je zbog hemoroida jer se posle iste poveca.Da li imam razloga za zabrinutost i sta mi je ciniti?Hvala unapred
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

Zato što nastajanje hemoroida nema veze sa oblikom stolice. Tvrda stolica doduše može da izazove oštećenje, uostalom neprijatna je i za one koji nemaju hemoroide.

Hemoroidi su direktna posledica preopterećene jetre. Jetru rasteretimo sa ozbiljnim promenama u načinu života i ishrane.
Odgovori