Krvava stolica

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
jankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 12:07 pm

Krvava stolica

Post od jankovic »

Imam 53 godine. Poslednje 3-4 nedelje sam vrlo cesto osecao mucninu sa blagom nadutoscu stomaka i blagim nagonom za povracanjem, ali nikada nisam povracao. Lekar opste prakse mi je dao uput za analizu krvi, urina i za Adler-Weber test. Rezultati su:

WBC 6.4
SE eritrocita 18
LYM/ 2.5
MID/ 0.2
GRN/ 3.7
LYM% 40.1
MID% 4.1
GRN% 55.8
RBC 4.82
HGB 135
HCT 0.4
MCV 84
MCH 28
MCHC 335
RDW 12.1
PLT 182
PCT 1.4
MPV 7.8
PDW 48.2

Adler-Weber test je pozitivan.

Krv u stolici nije vidljiva, vec je samo utvrdjena nakon prgleda stolice.

Vec mesecima nakon velike nuzde osecam peckanje na kraju anusa koje prestaje kad namazem nivea kremom. Interesuje me da li se radi o raku debelog creva, ciru ili hemoroidima i sta treba da uradim?

Unapred zahvalan
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Post od Kicha »

Test koji ste radili je vezan za parazite a perialalni deo je pod inflamacijom. Test na okultno krvarenje je pozitivan. Imate povecanu sedimentaciju ulsed upale. Mozda imate i amaebe za sta je potrebno dodatno raditi testove. Dobicete od lekara Orvagil, tako da cete super proci. Mozete uraditi CEA i CA-19.9 koji us tumor markeri colona kao i CRP.
HJV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 17, 2006 12:08 am

Post od HJV »

Adlwr Weber je jedan od "starijih" testova za odredjivanje krvi u stolici.Test je dosta osetljiv jer reaguje i na mikrokrvarenja (recimo pri zatvoru,..) .Probaj ti uraditi test na okultno krvarenje ali sa HEMOCULT-om .
Od Nivea masti bolje koristi onda decju Pavlovicevu mast jer Nivea nije preporucena za mazanje tog dela tela i u svom sastavu ima i neke druge supstance koje mogu iritirati.Ako imas hemoroide onda uzmi masti:Delmeson,Hepatrombin-H,Faktu,...... i ponekad preventivno posle pranja ...... -namazi
Odgovori