Krvarenje iz anusa ne vezana sa stolicom

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Krvarenje iz anusa ne vezana sa stolicom

Post od Emiz »

Postovani,

Ima vec nekoliko dana tijekom dana tece mi krv iz anusa, dok se krecem (gacice mi se prljaju krvlju), sto nije povezano za time da to se desava kada idem u toalet (stolicom).
Prije nedelju dana mi se pojavila vanjska kvrzica na anusu (valjda hemoroid) od cega nisam mogla ni sjediti ni kretati se. Uzela sam mast protiv hemoroida, jos mazem time ali nema neko znatno podobrenje.Poslje nekoliko dana od kako se pojavila kvrzica, kako sam objasnila gore pocela mi je teci krv iz anusa, svakodnevno, konstantno pomalo. Jako sam zabrinuta, jer koliko znam hemoroidi krvare samo kada obavis nuzdu, ali ne i tijekom dana.
Molim za pomoc, za savjet, dali je moguce da su hemoroidi, dali oni mogu krvariti i tijekom dana i kada ne obavljas stolicu, dali je neko iamo slicno iskustvo.
Bila sam kodkrora, gastroenterologa, zakazo mi je termin tek za nekoliko dana, a mene je uhvatila panika sta bi moglo biti to krvarenje cijelo vrijeme.
Hvala vam unaprijed!!!
Pomozite kome je potrebno
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Krvarenje iz anusa ne vezana sa stolicom

Post od aaaca »

Нешто од препарата против хемороида има у Београду, а пошто си из Загреба остаје ти да погледаш неки од савета са мог сајта http://* у Савети, Здравље па под Хемороиди.

Чуо сам и за фијакерски прашак. То је сумпор који су фијакеристи пили против хемороида. Детаље не знам.
salelegenda
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 3:12 pm

Post od salelegenda »

Postovani ja vec oko 10 godina imam problema sa hemoroidima,cesti svrab,peckanje i u toku velike nuzde krvarenje.Sad mi se to nije dogadjalo vec par godina ,ali eto bas danas dok sam vrsio nuzdu nista nisam osetio,ali kad sam ustao u stolici nije bilo krvi,ali vidi se poveca kolicina sluzave krvi bledicaste boje koja je u toku nuzde pracena stolicom.E sad i mene brine pomalo jer je kolicina krvi cini mi se onako jeziva,ali kazem u stolici ne primecujem vec kao da je od hemoroida...E sad je i letnje vreme pa pijemo dosta hladnih napitaka,ja licno svaki dan pijem lekove za pritisak i stvarno sam uplasen i voleo bi da mi neko da neki savet ili podeli slicno iskustvo i ako neko zna sta i kako...hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Слуз у столици говори о упали слузокоже дебелог црева. То треба да решиш.

Најједноставније је да почнеш да пијеш пробиотике, на пример Мултилак два пута дневно неколико дана а после по један дневно. Уз њега би било корисно да узмеш и Натролов Ацидофилус пробиотик (три пута дневно по један). Лично бих додао и петролеј за осветљење, по малу кашику, али да о томе не пишем ако те не занима.

По мом искуству хладни напици нису проблем али проблем је седење на хладном, купање у хладној води и претерања употреба клима уређаја.
salelegenda
Stalni član
Stalni  član

Post od salelegenda »

da li krvarenje unutrasnjih hemoroida moze trajati vise dana na primer vise od 5 ili 6?MOLIM ODGOVOR SO PRE...HVALA
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Може. Од њега се чак може искрварити на смрт. Ако постоји неки велики хемороид и пукне, може да дође до великог излива крви кроз дебело црево.
salelegenda
Stalni član
Stalni  član

Post od salelegenda »

Aco imenjace moj drago mi je na tvojim brzim odgovorima,ali ja za sada nemam obilnog krvarenja vec samo kad vrsim nuzdu i to tek ako je stolica malo tvrdja tad imam osecaj da me nesto pecne ili bolje reci grebucka pa nakon stolice izadje krv koja sadrzi cini mi se neku sluz ili malecki ugrusak krvi pa se pitam sad jeli od toga moguce iskrvariti??Sto se tice mog prethodnog pitanja da li moze krvarenje hemoroida trajati i po 5,6,7,8...15 dana,to sam pitao jer ljudi sa kojima sam eto blizak i sa kojima sam razgovarao neki od njih su mi to potvrdili,kod nekih jedan dan ,kod nekih pet ili vise pa cak i petnaest i kazu da je to kod unutrasnjih hemoroida uobicajeno,e zato sam hteo i na forumu da se informisem da li je to tacno pa bih zamolio za jos jedan konkretan odgovor cisto da ne panicim i da budem mirniji.Hemoroide ima svaka treca osoba i desava im se svasta ,ali meni se ovako nesto nije nikad desilo i zato sam prezabrinut...voleo bi da mi das sad konkretan odgovor cisto da ne panicim ...hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Извини имењаче али нисам сигуран на какав конкретан одговор мислиш.

Иначе то "гребуцкање" је оно што изазива тврда столица док се креће кроз црево па струже по јадном пукнутом хемороиду.

Мораш да се потрудиш да ти столица буде мекана и да пијеш пробиотике бар пола године редовно.
salelegenda
Stalni član
Stalni  član

Post od salelegenda »

kakvu vrstu probiotika da koristim?Inace danas sam prvi put posle 4 dana imao stolicu bez krvi,a od juce sam poceo koristiti hemor M.to je neka mast koju kad stavis u cmar vatra ti na oci izbija,a hepatrombin cepice sam za sada izbacio iz upotrebe e sad ne znam jeli moguce da se od te nove masti malo stanje poboljsalo???Sve u svemu psiha mi je za sada na mestu,ali videcemo kad sledeci put budem vrsio nuzdu.ZA Emiza neka proba tu kremu HEMOR M meni su to apotekari preporucili,a Aco ako mozes napisi koju hranu da konzumiram i koji su to probiotici koje si pomenuo??? Od danas sam poceo konzumirati caj od kamilice ,prolom vodu,razene semenke integralne pa pomesam sa probiotik jogurtom i malo neke breskve i supice i kuvani sataras ono pomesas paradajz i papriku pa skuvas ja mislim da je to ok,a ako nesto nije slobodno moze neki savet...Hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Када су ми потребни користим Мултилак и Ацидофилус, па то и теби препоручујем.

За ту крему не знам каква је па не могу ни да коментаришем. И немој да се психишеш. Важно је да радиш на решавању проблема.

За храну сам ти написао на оној другој теми коју си покренуо: кукуруз, пшеница,... кабаста храна која задржава доста воде.

Интегралне семенке и остало зобље прво скувај па онда једи.
Odgovori