Krv u stolici
Krv u stolici
Ovako, vec neko vrijeme (15tak dana) pojavljuje mi se krv u stolici. Otprilike istovremeno pojavio se i bol u donjem dijelu ledja kada sam imamo veliki fizicki napor nisam siguram da li je to povezano ali se pojavilo gotovo isstovremeno. Bol se sada vec smanjila drasticno, ali se krvarenje povecalo. Sta da radim, i da li da se zabrinem? Imam 26 godina, i nisam bio previse fizicki aktivan u predhodnom periodu. Krv izgleda ssvjeza i jako crvena.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 3:12 pm
Re: Krv u stolici
evo ja ti ne mogu odgovoriti ali mogu razmeniti slicno iskustvo sa tobom.Naime oko deset godina imam problema sa hemoroidima uvek sam imao svrab ili peckanje oko anusa ali krvarenja bas i nije bilo.Pre tri dana naravno vrsio sam veliku nuzdu kao i obicno,bez ikakvih svrabova i bolova citao novine i tako to i pri zavrsetku kako sam ustao sa solje ugledao sam stolicu normalne boje ali pracenu svezom krvlju sa mozda malo sluzi,a krv normalne crvenkaste boje.E sad cuo sam ja da se to desava ljudima koji imaju hemoroide ali kao traje krvarenje oko jedan dan ali meni eto tri i bas sam se uspanicio.Bas danas pitao sam coveka koji je imao mnogo puta problem sa krvarenjem u toku nuzde i on mi je rekao da takodje krvari ponekad i cetiri pet dana onako svezu krv i da ga u toku nuzde nista ne boli kao i mene,sto me je malo smirilo mada ne bas.Ja sam izvadio i uput za hirurgiju s tim sto moram cekati nedelju dana jer se ova vrsta specijalistickog pregleda obavlja jednom nedeljno u bolnici,ali nadam se da ce krvarenje stati do tada.Ne znam imas li ti bolova pri vrsenju nuzde ili jednostavno sve normalno samo eto krv se vidi?Ja isto imam nesto vise godina od tebe nekih 31 pa sam mislio da nas po godinama muci isto pitanje...Ja ne konzumiram alkohol,ne pusim,slatko izbegavam,pijem caj od zalfije i kamilice bez secera sto smatram dobrim i pijem surutku od kozijeg sira,jedem musli i tunjevinu,supice i tako to pa se nadam boljem.Kao ti tako i ja mislim da sam mlad da me strefi neko ozbiljno sranje,iskreno te razumem i tvoju zabrinutost ali ako zelis mozes podeliti jos neke detalje sa mnom mozda nam bude ponesto i jasnije i zelim sto brzi oporavak.Ako ovo neko ko zna nesto o ovim problemima procita neka podeli svoje misljenje,savet ili iskustvo sa nama ...hvala
Ni ja ne osjecam bolove, nikakve samo se na toalet papiru pojavi krv i na stolici (koja je inace normalne boje). Ranije mi se isto desilo, mozda prije nekih otprilike 9 mjeseci ali proslo je posle nekoliko dana. Sad evo zaredjalo nekih dvije nedelje ne prestaje. Hranim se prilicno zdravo jedem dosta voca i povrca i zitarica, mada sada dosta ucim i nisam bas nesto fizicki aktivan. Ne znam sta je, ali mi je bas uzasno kad vidim tu krv -_-
-
- Stalni član
Probaj da stvoris naviku da se posle svake nuzde operes,a da izbegavas toalet papir bice ti lakse i cistije.Samo me zanima da li posle svake nuzde krvaris i da li koristis neke cepice ili masti?Ja koristim hepatrombin H i pomalo mazem flogocid mast...
da posle svake nuzde. Ja ne znam da li su u pitanju hemoroidi, jer nemam nikakvih promjena koje mogu da vidim. Nisam isao kod doktora nekako sam se nadao da ce proci samo od sebe. Mislim da cu sacekati jos nedelju dana pa cu da odem.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Ако се крварење повећало било би добро да одеш код лекара.
-
- Stalni član
Sve u svemu prijatelju nesto nam se desava,ali sta?Ja od ponedeljka koristim Hepatrombin H cepice po tri puta na dan ali jos uvek krvarim tokom nuzde.Danas sam kupio HEMOR M mast protiv hemoroida,ali ne znam da li da od danas krenem mazati uzajamno sa hepatrombin cepicima ili da prvo potrosim cepice pa onda ako krvarenje ne prestane.Ja kao planiram u utorak da idem kod specijaliste,ali moram priznati dosta se plasim sta ce mi reci,znas kako je mlad ,dvoje male dece,posao i uopste zivot ,ali j*** ga sta da se radi.Juce sam otisao u toalet onako da probam nuzditi i jedino mi je neka kao sluz izlazila ,a krvi nije bilo,ali danas ujutru sam na pauzi sa posla dosao kuci i seo na solju i dok je izmet bio manjeg obima krv nije krenula vec kad je krenula malo cvrsca stolica e onda je na solji bilo sluzave krvi crvene boje i kao jedan krvavi ugrusak ili je ti bila sluz ne znam ali sam se ukenjao i psihicki i fizicki...Ne znam u kom si ti psihickom stanju ,ali ja sam prso skroz na skroz... 

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Хепатромбин може само да појача крварење. Он се користи за ресорпцију хемороида али ако већ постоји крварење само ће га појачати. Онда је ту питање баланса: да ли ће више извршити ресорпцију хемороида или појачати крварење.
Слуз говори о упали слузокоже црева. Може да значи и присуство неких паразита али то би могло да се провери из столице само мора да се нагласи да се провере паразити. А опет могу да буду присутни у цреву али да их не буде у столици.
Пошто је најчешће упала узрок слузи, потребно је узимати већу количину пробиотика: Мултилак и Ацидофилус.
Слуз говори о упали слузокоже црева. Може да значи и присуство неких паразита али то би могло да се провери из столице само мора да се нагласи да се провере паразити. А опет могу да буду присутни у цреву али да их не буде у столици.
Пошто је најчешће упала узрок слузи, потребно је узимати већу количину пробиотика: Мултилак и Ацидофилус.