Krv u stolici + bolovi u stomaku

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lickety
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2014 9:13 am

Krv u stolici + bolovi u stomaku

Post od lickety »

Pozdrav!

Već duže vrijeme imam probleme s probavom. Počelo je svrabom oko analnog otvora za koji mi je doktor prepisao elocom kremu, koja je pomogla. Dakle svrab je prošao da bi se nakon nekog vremena opet vratio, zajedno s vrlo neugodnim povremenim grčevima u rektumu. (vrlo kratki i vrlo bolni). Stolica mi je neko vrijeme bila kašasta i blijeda , pa postala crvenkasto smeđa, najčepće kašasta, ponekad čvrsta i ponekad tekuća. Pred par dana su mi počeli vrlo neugodni bolovi u trbuhu u području stomaka i ispod pupka u sredini i s desne strane. (kombinacija nekog škakljanja/probadanja/žarenja i izdržljive boli). Otišao sam kod doktora, koji me između ostaloga pitao i jesam li primjetio krv u stolici. Ja sam odgovorio da nisam primjetio, jer nisam obraćao toliko pažnju na to. (s obzirom da sam shvatio da se krv u stolici manifestira u crnoj tamnoj boji)
Dobio sam uputnicu između ostaloga i za mikrobiološki, i jutros kad sam stavljao stolicu u posudicu onu, primjetio sam da je stolica crvenkastosmeđa upravo zbog krvi. (vide se baš mala područja krvava)
Znam da se s tim nije zafrkavat i da je hitna stvar, međutim nalaz s mikrobiološkog moram čekati do petka, nalaz hormona štitnjače dva tjedna, jedino mi krvna slika danas bude gotova. Što da radim?

Zanima me, s obzirom da imam 21 godinu (i nadam se da je to premalo za rak kolona), što još krv u stolici uz gore opisane simptome može značiti? Hvala.

Mladić u panici...
Odgovori