Normalno da ne treba to da radi, samo sam naveo kako se do Dg. ByTheBook. Nego mozes li mi draganvma reci za ovo:
sta treba da izbacim a sta umesto toga da uvedem u ishranu kako bih se resio gasova (flatulencija izrazena a ponekad i nadutost). Kad ne jedem onda ih nema, da je upala izbacivao bih gasove i tada, zar ne? Znam da su krivci i ugljikohidrati (hlebovi, seceri...) koje razlazu mikrobi...ali kako ranije nisam imao taj problem (samo 1 flatus nedeljno a sada svaki dan bar 10). Kako oni nastaju i usled cega, od proktitisa sigurno ne mogu i sta uraditi povodom toga a da nije espumisan, gasvan, probiotik...???
KRCE MI CREVA!!!?
kod vas je sasvim druga situacija.../pricali smo vec o tome/, sto od osnovne bolesti, pa ma koja od pomenutih bila, sto od ozbiljnih primenjenih Th, sto od silnih AB terapija, da ne pominjem kandidu/primarnu ili kao superinfekciju-ni to nismo razgranicili/...ukratko-potpuno poremecena crevna flora, podvlacim, bez obzira da li je Dg takva ili ne /koliko se secam nije definitivna i potrebna je ponovna PH, pa dok to ne uradite mozemo ovde samo da "izmisljamo rupu na saksiji"/.
Ne znam da li ste primetili ali ja u principu odgovaram vrlo kratko, bez mnogo filozofiranja, sa po par konkretnih predloga i na dalje ne ulazim u diskusije koje bi same sebi bile jedini cilj. Namera mi je da pomognem ukoliko sam u mogucnosti a ne da pricam pricu da bi tamo neko video koliko baratam ili ne podacima iz literature. Na zalost, neki su to protumacili kao "vojnu disciplinu" ali to vec nije moj problem.
E, pa u skladu s tim, sta bih ja tu mogao pametnije da vam smislim a sto vec nije na bar 10-ak tema ovog foruma od strane brojnih ucesnika foruma navedeno i sto vi vec po silnim sajtovima i ko-zna kojoj sve literaturi niste procitali...?
P.S.
Mozda se eventualno neceg dopunskog seti nutricionista na forumu, ipak je to njena usko strucna delatnost-moja nije.
Zasto joj se ne obratite ili ovako javno ili putem pp?
Ne znam da li ste primetili ali ja u principu odgovaram vrlo kratko, bez mnogo filozofiranja, sa po par konkretnih predloga i na dalje ne ulazim u diskusije koje bi same sebi bile jedini cilj. Namera mi je da pomognem ukoliko sam u mogucnosti a ne da pricam pricu da bi tamo neko video koliko baratam ili ne podacima iz literature. Na zalost, neki su to protumacili kao "vojnu disciplinu" ali to vec nije moj problem.
E, pa u skladu s tim, sta bih ja tu mogao pametnije da vam smislim a sto vec nije na bar 10-ak tema ovog foruma od strane brojnih ucesnika foruma navedeno i sto vi vec po silnim sajtovima i ko-zna kojoj sve literaturi niste procitali...?
P.S.
Mozda se eventualno neceg dopunskog seti nutricionista na forumu, ipak je to njena usko strucna delatnost-moja nije.
Zasto joj se ne obratite ili ovako javno ili putem pp?
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Nov 27, 2007 10:55 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Gasovi.marija77 napisao:joj...i ja imam isti problem,kao da imam zabe u crevima,i kad sam gladna i kad nisam,posle obroka narocito...i pocinje da me iritira![]()
![]()
da li iko zna sta bi mogao biti uzrok tome? hvala
Jedite na vrijeme vise manjih obroka dnevno sa puno tecnosti.
predlaze se 8 casa vode dnevo to je doza organizmu.
bez alcohola i gaziranih supstanci.
neizbjegavati dorucak: namaz mlijecni neki-vocni,jaja kuhana i caj od HERBE-HERBAL-NANA caj smiruje crijeva.

zdravo, zovem se edo i imam 23 godine.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 12, 2018 3:27 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: KRCE MI CREVA!!!?
Da li ste uspeli da rešite ovaj problem?
Meni stalno krče creva, a svi nalazi krvi i stolica na gljivice, bakterije, svarljivost, m.vlakna, heliko b. ... su u redu. Gastroentrolog je rekao da je iritabilni kolon, terapija - Colospa R . 3x1 nije pomogla. Probao sam i Rudakol i Flobian, ali ni to ne pomaže .Jedini simptom koji imam jeste krčanje creva.
Ne konzumiram kafu, cigare, alkohol, gazirana pića ...
Meni stalno krče creva, a svi nalazi krvi i stolica na gljivice, bakterije, svarljivost, m.vlakna, heliko b. ... su u redu. Gastroentrolog je rekao da je iritabilni kolon, terapija - Colospa R . 3x1 nije pomogla. Probao sam i Rudakol i Flobian, ali ni to ne pomaže .Jedini simptom koji imam jeste krčanje creva.
Ne konzumiram kafu, cigare, alkohol, gazirana pića ...