Kolonoskopija sa analgosedacijom

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
MilanPP
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 29, 2010 12:58 pm

Kolonoskopija sa analgosedacijom

Post od MilanPP »

Ćao svima :-) Pročitao sam skoro sve tekstove na forumu u vezi sa kolonoskopijom, sa anestezijom, bez anestezije, itd. Uskoro moram uraditi kolonoskopiju, zapravo što pre to bolje, pa bih Vas zamolio da mi neko kaže gde se može uraditi kolonoskopija sa analgosedacijom, tj. lokalnom intravenskom anestezijom. Da li znate koja ustanova radi kolonoskopiju sa takvom anestezijom ? Čuo sam, a i pročitao sam ovde na forumu da se u takvoj anesteziji pacijent kome se radi kolonoskopija uvodi u predanesteziono stanje, dakle nije u totalnoj anesteziji, ali je izuzetno omamljen i takvo stanje u velikoj meri smanjuje osećaj bola ili bilo koji nepsrijatan osećaj u odnosu na kolonoskopiju koja se radi bez anestezije ili sa nekim sedativom (bensedinom, itd.). Razlig zbog koga želim uraditi kolonoskopiju sa analgosedacijom jeste da sam izuzetno osetljiv na bol i da ako bih radio kolonoskopiju bez takve anestezije vrlo verovatno ne bih izdržao pregled do kraja, a želim da pregled uspe. Ne bih radio totalnu anesteziju, tako mi analgosedacija ostaje jedina opcija.

Pozdravljam sve i unapred sam zahvalan za odgovor i informaciju. Takodje, ako je još neko radio kolonoskopski pregled sa analgosedacijom, bio bih zahvalan na opisu iskustva.

Milan
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Kolonoskopija sa analgosedacijom

Post od vasa »

ako nisi vec uradio ja bih preporucio bez anestezije--jeste nezgodno al nemoj se toliko plasiti--sigurnije je bez anestezije.
Odgovori